Biznis i ekonomija

Broj zaposlenih u brodogradnji pao za 11,6 posto na godišnjoj razini: DZS

Ukupan broj zaposlenih u industriji u veljači ove godine bio je veći za 0,3 posto u odnosu na prethodni mjesec, dok je u odnosu na veljaču prošle godine smanjen za dva posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Najveći pad zaposlenosti na godišnjoj razini zabilježen je u proizvodnji ostalih prijevoznih sredstava, odnosno brodogradnji, za 11,6 posto.

Podaci o kretanju zaposlenosti u industriji u veljači u odnosu na siječanj, razvrstani po nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti, pokazuju najveći rast zaposlenosti, za 1,6 posto u pomoćnim uslužnim djelatnostima u rudarstvu te u proizvodnji pića, za 1,4 posto.

>>>U ožujku nježni pad industrijske proizvodnje na mjesečnoj razini, na godišnjoj rast od 3 posto

Istodobno je najviše pao broj zaposlenih u proizvodnji duhanskih proizvoda, za 6,6 posto.

Godišnja usporedba pokazuje, pak, da je u veljači najveći rast zaposlenosti zabilježen u proizvodnji duhanskih proizvoda, za 8,7 posto te proizvodnji ostalih nemetalnih mineralnih proizvoda, za četiri posto.

Najveći pad zaposlenosti na godišnjoj razini zabilježen je, pak, u proizvodnji ostalih prijevoznih sredstava, odnosno brodogradnji, za 11,6 posto.

>>>Šverko: otkazi za 1.118 radnika Uljanika do ponedjeljka, mobilni timovi HZZ-a idući tjedan u Puli

Ukupna proizvodnost rada u industriji u prva dva mjeseca ove godine je porasla 4,1 posto u odnosnu na isto razdoblje lani.