PolitikaPreporučeno

Butković: meni bi dragi bili svi koji nisu isključivi; Anušić: sve su opcije otvorene

Ministar obrane Ivan Anušić (HDZ) rekao je u ponedjeljak da su zasad vodili neformalne razgovore, da će otvoriti sve opcije i vladu pokušati složiti što prije.

Na pitanje tko će biti s njime u pregovaračkom timu, odgovorio je da još ništa nije definirano. “Nema još pregovaračkih timova niti je išta složeno”, rekao je Anušić.

Anušić je uoči sjednice Predsjedništva HDZ-a rekao da su vođeni samo neformalni razgovori i ti će se neformalni razgovori, kaže, nastaviti do početka pregovora.

Nositelj liste HDZ-a u IV. izbornoj jedinici Ivan Anušić u Đurđevcu; Foto: HINA
“Blitzkrieg”

Na pitanje hoće li nadvladati činjenicu da Domovinski pokret i dalje ne želi SDSS u koaliciji, odgovorio je da je “sve stvar pregovora i razgovora”.

“Jednostavno, u ovom trenutku, bilo šta reći prije početka službenih pregovora bilo bi neozbiljno od mene”, rekao je i dodao: “Hajdemo sačekati. Bit će sve u redu. Razgovarat će se, otvorit će se sve opcije i pokušat će se složiti vlada što prije”.

O ministarstvima, funkcijama i pozicijama kaže da nije bilo nikakvih razgovora.

Na pitanje koliko bi mogli trajati pregovori, odgovorio je: “Vrlo kratko”.

Ministar Oleg Butković je, na pitanje je li mu draži Domovinski pokret ili manjinci u Vladi, odgovorio da bi njemu bili draži svi oni koji nisu isključivi i koji su s njima podudarni.

“Meni bi dragi bili svi koji nisu isključivi i koji su s nama podudarni u onome što želimo učiniti u sljedeće četiri godine. Tu nema imena i prezimena, treba postojati neki okvir, treba razgovarati sa svima i vidjeti što je najbolje”, rekao je.

“Mi ćemo razgovarati sa svima pa naravno i s Domovinskim pokretom što je i prirodno da s njima razgovaramo i to je to”, rekao je Butković.

Kategorički DP

Domovinski pokret u ponedjeljak je rekao da je HDZ formirao pregovarački tim i pozvao druge dionike da učine isto.

Potpredsjednik stranke, Mario Radić, na tiskovnoj je konferenciji opetovao da suradnja sa SDSS-om ili Možemo! ne dolazi u obzir.

Radić je također ocijenio da će pregovori biti brzi.

Grabancijaš/Hina


Postizborno koaliranje

Comment here