FunPreporučeno

Dobri prvi utisci, premijera filma Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves | VIDEO

Foto: Paramount Pictures

U Londonu je u četvrtak održana svjetska premijera izgledno prvog u seriji filmova pod zaštitnim znakom “Tamnica i zmajeva”.

“Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves” u kina širom svijeta stiže idućeg tjedna s nadom producenata i vlasnika licence da će čarobna pustolovina kreirati nove poklonike igre koja je prvi put izašla u 1974. godini.

>>>Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves je ‘pretty bad ass’ | VIDEO

Na crvenom su se tepihu našli Chris Pine, Rege-Jean Page i Michelle Rodriguez.

Pine glumi Edgina koji je zajedno s bandom misfitsa u lovu na moćnu relikviju.

“Uistinu nisam znao ništa o tome ali je moj nećak D&D igrač. Gledao sam ga kako igra s frendovima i uistinu me dojmilo koliko je radosti u tome i koliko improvizacije, to je, u suštini, bilo baš poput teretane za maštu,” rekao je glumac za Reuters.

“Uzdam se da će ljudi iz našeg filma izvući da je to zabavan svijet sa zanimljivim likovima koji traži imaginaciju i kreativnost i jednostavno je divan način za provođenje vremena.”

Redatelji Jonathan Goldstein i John Francis Daley na premijeri su naglasili da film vrije s upečatljivim vizualnim efektima i velebnom inscenacijom i da nije samo za ljubitelje D&D-a.

“U ovoj igri ima toliko toga, toliko potencijala.., da film zapravo samo klizi po površini potencijala,” rekao je Goldstein.

>>>U travnju stiže horor komedija posvećena slugi Princa tame, Renfieldu | VIDEO

“Ne morate biti poklonik igre da biste uživali u ovom filmu. On se stvarno puni tim duhom (kreativnosti i mašte) i to je to što je tako sjajno u njemu,” dodao je Daley.

“Dovoljno dobro za nastavak”

Prve recenzije sugeriraju da su izjave redatelja i ekipe u skladu s utiscima.

“Dungeons & Dragons je mnogo zabavniji nego što sam očekivao. Iako možda nije savršen, izvrsna glumačka postava i šarmantan scenarij čine ga jednim od najveselijih ranih iznenađenja 2023. godine. Smiješan je, avanturistički, zabavan i dovoljno dobar u stvaranju svijeta da je on vrijedan ponovnog posjećivanja u nastavku,” napisao je recenzent na industriju fokusiranog portala JoBlo.

Da je izlet pitka, potencijalno plitka ali ugodna zabava sugeriraju i druge prve kritike.

>>>AI lutkica M3GAN postala ‘queer ikona’, filmska uzdanica i miljenica društvenih mreža | VIDEO

U filmu Paramount Picturesa također glume Hugh Grant kojem je uloga zlikavca navodno dobro pristala, Justice Smith, Daisy Head i Sophia Lillis.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima