PolitikaPreporučeno

Dragan Jelić: Slavonski brod je ‘grad koji stoji na mjestu’

Nakon svečanosti u Okučanima u povodu VRO “Bljesak” predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković u Slavonskom Brodu je dao podršku HDZ-ovim kandidatima na lokalnim izborima, rekavši da na čelu Slavonskog Broda treba čovjek s iskustvom iz rada u Vladi, Dragan Jelić.

>>>‘Grad straha’: Franić (SDP) optužio HDZ da potpise podrške Mihanoviću prikuplja prijetnjama

Posebno su istaknuti HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Slavonskog Broda – Dragan Jelić, aktualni državni tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, kandidat za župana, aktualni župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić, i Davorin Slišurić, kandidat za gradonačelnika Nove Gradiške.

Plenković je u izjavi novinarima istaknuo da očekuje pobjedu HDZ-ovih kandidata.

Uspjesi Vlade

Podsjetio je kako je njegova Vlada reformom financiranja jedinica lokalne i područne samouprave omogućila da na lokalnom nivou ostane 176 milijuna kuna.

>>>Vlada RH daleko najgora i najnesposobnija u čuvanju dohotka | Eurostat

U aktualnoj krizi izazvanoj pandemijom koronavirusa za plaće 14.000 radnika u Brodsko-posavskoj županiji Vlada je isplatila 175 milijuna kuna, dodao je.

“Na taj smo način premostili krizu, očuvali radna mjesta suprotno najavama SDP-a iz proljeća prošle godine”, naglasio je Plenković, dodajući da je broj osiguranika veći  danas nego je bio prije Covid krize.

>>>SDP: Projekt Slavonija samo je paravan za bogaćenje podobnih stranačkih kadrova HDZ-a | VIDEO

Najavio je i nastavak Vladinog projekta Slavonija, Baranja i Srijem, kroz koji je do sada investirano 18,5 milijardi kuna.

Grad koji “stoji na mjestu”

Plenković je dajući podršku stranačkim kolegama posebno istaknuo Dragana Jelića, HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Slavonskog broda, i njegovo iskustvo i znanje vezano uz funkcioniranje Vlade.

Jelić, koji je aktualni državni tajnik u Ministarstvu rada, u  izjavi novinarima rekao je da Slavonski Brod stoji na mjestu.

“Nema investicija, nema novih radnih mjesta, pojedini dijelovi grada još uvijek nemaju vodu ni kanalizaciju, nema komunikacije s građanima. Gradska uprava je zatvorena, ne vidi se vizija razvoja, gradska uprava nije transparentna”, rekao Jelić, dodavši da sve to može promijeniti u jako kratkom vremenu.

>>>Kandidat za sisačko-moslavačkog župana Celjak predao potpise: očekujem pobjedu u prvom krugu

Jelić kaže da u novom mandatu u Slavonskom Brodu naglasak treba biti na gospodarstvu radi privlačenja investicija i zadržavanja mladih. Dodaje kako njegov tim u idućem mandatu može osigurati promjenu i da svi osjete bolju kvalitetu života u gradu.

Zmaić bez izazova

Među okupljenim članovima HDZ-a bila je i Ankica Zmaić, aktualna načelnica općine Vrpolje, koja za skorašnje izbore nije dobila nijednog protukandidata, pa je, rečeno je, ‘već pobijedila u ovogodišnjoj izbornoj utrci’ za novi mandat načelnice općine Vrpolje.

>>>Osijek: predan velik broj potpisa za Anušića i Ivana Radića | lokalni izbori

“Očekivala sam da će se ipak netko javiti. U proteklom četverogodišnjem mandatu bilo je nekih negodovanja, ali se pojedinci nisu imali hrabrosti pojaviti u političkoj borbi”, kratko je za Hinu komentirala Zmaić kojoj će ovo biti šesti mandat na čelu općine Vrpolje.

Comments (1)

  1. […] Dragan Jelić: Slavonski brod je ‘grad koji stoji na mjestu’ 01/05/2021 […]

Comments are closed.