Tech

Fuchs apelira na cijepljenje u prosvjeti

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs apelirao je u srijedu na sve radnike u prosvjeti da se cijepe, ističući da za narednu školsku godinu svi zajedno moraju učiniti apsolutno sve da se nastava odvija maksimalno u školi, a samo u iznimnim slučajevima u online varijanti.

“Apeliram da se osoblje u prosvjetnim institucijama cijepi kako bi svi zajedno mogli puno mirnije i stabilnije dočekati novu školsku i akademsku godinu te kako bi sva djeca mogla biti u školi”, rekao je Fuchs novinarima prije početka užeg kabineta Vlade.

>>>Poziv na cijepljenje, povratak ‘starom normalnom’ | Adio Korona!

Pozvao je sve da za sljedeću školsku godinu učine apsolutno sve da se nastava odvija maksimalno u školi, a da se samo u izuzetnim slučajevima primjenjuje online varijanta.

Naglasio je da su hrvatski učenici bili na samom vrhu Europe po vremenu koje su proveli u nastavi “licem u lice”. Naveo je i da je, za razliku od drugih zemalja, prosječno na razini Hrvatske bilo oko pet tjedana online nastave, pri čemu su maturanti 90 posto nastave proveli “licem u lice”.

Najviše cijepljenih u visokoškolskim i znanstvenim institucijama

Vezano uz cijepljenje protiv koronavirusa Fuchs je istaknuo da je najveći broj cijepljenih u visokoškolskim i znanstvenim institucijama, a nešto niži u srednjim i osnovnim školama.

>>>Promotivno cijepljenje zastupnika | VIDEO

Tako je, po podacima od 20-ak dana, u javnim znanstvenim institutima i sveučilištima procijepljenost nastavnog i nenastavnog osoblja bila u prosjeku 65 posto, u osnovnim školama oko 48 posto, gimnazijama 53 posto, umjetničkim školama 45 posto, a na otočkim školama 43 posto.

>>>Sindikat socijalnih radnika: ‘prijetnje’ sankcijama za necijepljene izazivaju revolt i otpor

Fuchs je izvijestio i da je ovogodišnja matura završila jako dobro usprkos prethodnim “kataklizmičkim prognozama”.

“Uz sve ranije kataklizmičke prognoze o broju učenika koji je neće moći pisati, o izoliranima ili samoizoliranima, ništa od toga se nije desilo. Ispalo je onako kako smo i predviđali i ova matura je završila zaista jako, jako dobro”, kazao je.