PolitikaPreporučeno

Glavak: ciklus pobjeda HDZ-a zaključit ćemo micanjem onog lika s Pantovčaka

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković poručio je u srijedu u Koprivnici, na predstavljanju kandidata HDZ-ove liste na izborima za EU parlament, kako su njihovi kandidati garancija većeg proračuna, zelene tranzicije i sigurnosti granice.

Rekao je i kako će raditi na demografskoj revitalizaciji Hrvatske te zelenoj tranziciji i digitalnoj transformaciji.

“Naš prioritet je i sigurnost hrvatskih granica, ali i schengenskih“, kazao je Plenković te je dometnuo da će se zalagati za proširenje EU pri čemu će se voditi računa o položaju Hrvata u BiH.

Andrej Plenković; Foto: Damir Senčar/Hina

Podsjetio je da smo još uvijek najmlađa članica EU i tek stječemo kulturu izbora te je pozvao glasače da izađu na biralište i biraju listu broj 5.

Osvrnuo se i na oporbu kazavši da će ona davati sve od sebe, prije svega trudit će se da birači u što manjem broju izađu na izbore, kako bi se oporavila od poraza na parlamentarnim izborima.

“Samo u jednom mandatu Vlade Hrvatska je ušla u euro zonu i schengensko područje što nije uspjelo niti jednoj vladi“, kazao je Plenković te dodao kako su se sve to vrijeme borili raznim krizama. Podsjetio je na covid i rast cijene energenata zbog rata u Ukrajini.

Kazao je i da je uz zgusnutost raznih kriza, Vlada HDZ-a uvela porezno rasterećenje što je rezultiralo rastom plaća. Sada se predviđa rast BDP-a Hrvatske od 3,3 posto što je tri puta veći rast od prosjeka unutar EU.

“Danas prvi puta u povijesti imamo broj nezaposlenih manji od 90.000“, istaknuo je.

Kazao je i da Hrvatska, uz Njemačku, jedina leži na četiri transeuropska prometna koridora što je zasluga HDZ-a.

Sunčana Glavak, Karlo Ressler i Davor Ivo Stier koji se nalaze na HDZ-ovoj listi za EU parlament najavili su pobjedu na izborima te pozvali na ‘smjenu stanara na Pantovčaku na predsjedničkim izborima’.

“Ciklus pobjeda HDZ-a u prosincu zaključit ćemo tako što ćemo maknuti onog lika s Pantovčaka pa ćemo imati najljepši Božić“, izjavila je na skupu Glavak.Povezane vijesti

Comment here