Biznis i ekonomija

HTZ odabrao marketinške i PR agencije za 2021.

U petak je održana online 75. sjednica Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice na kojoj su članovi vijeća, između ostalog, usvojili odluku o odabiru agencija za izradu strategije oglašavanja i medija plana te provođenje marketinških aktivnosti HTZ-a, kao i odluku o odabiru agencija za PR aktivnosti na inozemnim emitivnim tržištima u 2021. godini. Sjednicu je vodila ministrica turizma i sporta te predsjednica HTZ-a Nikolina Brnjac uz prisustvo direktora Hrvatske turističke zajednice Kristjana Staničića.

„Hrvatska za sezonu 2021. šalje jasnu i snažnu poruku da je turistički sektor u Hrvatskoj odgovoran, a boravak turista siguran. Ohrabruje činjenica da su ljudi željni putovanja i da Hrvatsku navode kao poželjnu destinaciju. Danas smo donijeli važne odluke koje će značajno pridonijeti promociji Republike Hrvatske na emitivnim tržištima. Svjesni smo koliko je važno donijeti i implementirati jasne i kvalitetne zdravstvene i sigurnosne protokole. Stoga smo u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo i krovnim strukovnim udruženjima, sigurnosnu oznaku Svjetskog vijeća za putovanja i turizam nadogradili i nacionalnom sigurnosnom oznakom Safe Stay in Croatia, čija će primjena i promocija početi tijekom veljače“, poručila je ministrica Brnjac.

Kako je naglasio direktor Staničić, odabir agencija je ključan za promociju i druge aktivnosti na emitivnim tržištima. „Pred nama je vrlo izazovna godina u kojoj će provedba kvalitetnih i ciljanih promotivnih aktivnosti biti ključna u postizanju dobrih turističkih rezultata. Upravo u tom dijelu od agencija očekujemo snažan doprinos i učinkovitu provedbu marketinških i PR kampanja koje će našoj zemlji na međunarodnom tržištu osigurati poziciju sigurne, kvalitetne i dobro pripremljene turističke destinacije koja svojim gostima jamči raznoliku ponudu i siguran boravak“, izjavio je direktor Staničić, nadodavši kako će jedna od ključnih poruka biti i blizina Hrvatske, odnosno dobra prometna povezanost s ključnim emitivnim tržištima.

>>>Podaci signaliziraju da u idućoj godini možemo očekivati (po)veći broj američkih gostiju | HTZ

Odlukom Turističkog vijeća, za izradu strategije oglašavanja i medija plana te provođenje marketinških aktivnosti na 10 tržišta, na temelju provedenog javnog poziva izabrane su agencije Real grupa, MediaCom, Aviareps, Pro Media Group i Check-in PR. Vezano za PR aktivnosti na inozemnim emitivnim tržištima, za odnose s medijima odabrana je agencija Aviareps, dok je za provedbu aktivnosti na društvenim medijima i digitalnu komunikaciju odabrana agencija Hills Balfour.

>>>HTZ pokrenuo portal za online plaćanje turističke pristojbe u nautici

Dodajmo kako su članovi vijeća usvojili i prijedlog odluke o aktivnostima oglašavanja na društvenim mrežama Facebook, Instagram, YouTube i Google tražilici, kao i prijedlog odluke o odabiru strateških partnera za provedbu promotivnih kampanja na inozemnim tržištima. Tako je za 2021. godinu odobrena suradnja s ukupno 43 partnera od čega je 32 partnera iz kategorije turoperatora i agencija, a 11 partnera iz kategorije prijevoznika.

HTZ