Biznis i ekonomija

Podaci signaliziraju da u idućoj godini možemo očekivati (po)veći broj američkih gostiju | HTZ

Hrvatska turistička zajednica javlja o za Hrvatsku dobrim trendovima i najavama s američkog tržišta nakon što je Elektronički sustav za autorizaciju putovanja (Electronic System for travel Authorization – ESTA) objavio pregled destinacija koje su korisnici najviše pretraživali u razdoblju nakon lockdowna.

Prema objavljenim podacima Hrvatska je s preko 810 tisuća pretraga na Google tražilici zauzela visoko 14. mjesto najtraženijih destinacija. Vodeća je Italija, a među najtraženijim svjetskim destinacijama našli su se i Maldivi, Meksiko, Tajland, Španjolska, Kanada, Grčka i dr.

“Dobre najave s američkog tržišta ulijevaju nadu i optimizam da, stabilizacijom situacije s pandemijom koronavirusa, u idućoj godini možemo očekivati veći broj američkih gostiju u našoj zemlji. U ovom trenutku najbitnije je zadržati vidljivost naše zemlje, a kad se za to steknu uvjeti, krenut ćemo i s pojačanim promotivnim aktivnostima na tržištu SAD-a,” izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Foto: ESTA

Da su Amerikanci spremni putovati u inozemstvo početkom 2021. godine pokazuju i podaci američkog društva za putnička osiguranja Squaremouth, izvijestila je voditeljica ispostave Hrvatske turističke zajednice u Los Angelesu Iva Bahunek.

>>>‘Sigurna Hrvatska’ potpuno otvorena američkim turistima o čijem ulasku u EU ‘nitko niti ne pomišlja’

Naime, podaci ovog američkog društva za putnička osiguranja pokazuju kako se 65 posto svih rezervacija za sljedeću godinu odnosi na međunarodne destinacije i odredišta koja ujedno čine 86 posto svih planiranih putovanja u siječnju i veljači 2021. godine. Navedeni su podaci dobiveni na temelju polica putničkog osiguranja koje su kupljene putem stranice Squaremouth.com u razdoblju od ožujka do kolovoza ove godine, a odnose se na putovanja u 2021. godini i to većinom prema destinacijama koje su već sada dostupne američkim ljubiteljima putovanja, izvijestili su u četvrtak iz HTZ-a.