Biznis i ekonomija

Istra citirala epidemiološku situaciju, zatražila odgodu popuštanja mjera za kladionice

Istarski Stožer civilne zaštite poslao je u petak zahtjev Nacionalnom Stožeru za odgodu primjene Odluke o dopuštenju rada kladionica, kladomata, automat-klubova i casina, uz poštivanje epidemioloških mjera, na području Istarske županije na razdoblje od 14 dana.

>>>Božinović o otvaranju kafića, epidemiološkom riziku

Kako navode iz Stožera CZ Istarske županije, taj je zahtjev Nacionalnom stožeru upućen nakon konzultacije s istarskim županom i gradonačelnicima, a temeljem Odluka županijskog Stožera CZ o postepenom opuštanju mjera na području županije.

Cilj provedbe ovog zahtjeva županijskog Stožera je očuvanje trenutno stabilne epidemiološke situacije i planiranog otvaranja školskog sustava u sljedećem razdoblju u Istarskoj županiji, te istovremeno izbjegavanja povećanja rizika koji je povezan s nepovoljnom epidemiološkom situacijom u okruženju i pojavom novih sojeva koronavirusa.

>>>Kockar javnim zdravljem Plenković pozvao na odgovornost

“U ovom slučaju radi se o tehničkom pitanju, jer županije mogu same predložiti zaoštravanje pojedinih mjera”, poručio je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

>>>I Primorsko-goranska županija zatražila izuzeće od kockanja s javnim zdravljem

Potvrdio je da će se predstavnici županijskog Stožera u utorak sastati s istarskim ugostiteljima vezano za pitanje olakšavanja mjera.

Comments (1)

  1. […] Istra citirala epidemiološku situaciju, zatražila odgodu popuštanja mjera za kla… 12/02/2021 […]

Comments are closed.