Politika

Jandroković izrazio zadovoljstvo: pobijedili smo u 15 od 20 županija | lokalni izbori

Gordan Jandroković; Foto: Hina multimedija/YouTube

Predsjednik Hrvatskog sabora i član Predsjedništva HDZ-a Gordan Jandroković izrazio je u nedjelju zadovoljstvo rezultatom lokalnih izbora istaknuvši da su HDZ-ovi kandidati pobijedili u 15 od 20 županija.

“Želio bih iskazati zadovoljstvo rezultatom lokalnih izbora i drugim krugom jer su brojke vrlo pozitivne za HDZ. Pobijedili smo u 15 od 20 županija”, rekao je Jandroković novinarima u Središnjici HDZ-a.

>>>Plenković: HDZ je apsolutni, kolosalni pobjednik ovih lokalnih izbora

Istaknuo je kako su posebice zadovoljni pobjedama u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, iz koje i on potječe, te Ličko-senjskoj županiji. Naglasio je da su u HDZ-u “posebno ponosni i pozitivno iznenađeni” pobjedom Anđelka Stričaka u Varaždinskoj županiji.

Jandroković je rekao da su od četiri velika grada izgubili Split, ali su pobijedili u Osijeku, što je velika pobjeda Ivana Radića.

Kaže kako su obranili svih pet slavonskih županija, dok su na dalmatinskom području izgubili Šibensko-kninsku županiju. No, pobijedili su u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, Splitsko-dalmatinskoj i Zadarskoj županiji.

>>>Totalna dominacija – apsolutna većina HDZ-a u Karlovačkoj županiji | 2. krug lokalnih izbora

Također, obranili su gradove – Zadar, Šibenik, Dubrovnik, Karlovac i Karlovačku županiju.

>>>U ‘povijesnoj pobjedi’ za HDZ Stričak deplasirao Čačića | utrka za Varaždinsku županiju

“Vrlo smo zadovoljni rezultatima i vjerujem da će u konačnici broj županija, gradova i općina biti na razini, možda čak i nešto bolje, nego 2017. godine”, rekao je Jandroković.

Comments (1)

  1. […] Jandroković izrazio zadovoljstvo: pobijedili smo u 15 od 20 županija | lokalni i… 31/05/2021 […]

Comments are closed.