Fun

Javni poziv za najuzornije hrvatske seoske žene

Udruga Uzorne hrvatske seoske žene objavila je poziv za prijavu kandidatkinja na Izbor najuzornije hrvatske seoske žene, koji će se održati u listopadu u općini Pitomača u Virovitičko-podravskoj županiji.

Rok za prijavu kandidatkinja je 30. lipnja, objavila je u ponedjeljak Zagrebačka županija na čijoj se mrežnoj stranici može preuzeti prijavni obrazac.

>>>Ruža Tomašić ugostila najuzorniju seosku ženu, gospođu Svetlana Bastalić

Najuzornija hrvatska seoska žena treba imati između 25 i 65 godina, biti hrvatska državljanka, živjeti na selu, uživati ugled u svojoj sredini, imati lijepo uređeno kućanstvo i poljoprivredno gospodarstvo, proizvoditi poljoprivredne proizvode i/ili rukotvorine i/ili stvarati umjetnička djela.

Treba biti i poznati borac za razvitak i napredak društvenog, kulturnog i gospodarskog života, obitelji i zajednice te treba pomagati drugim ženama raznim savjetima i idejama.

Uvjet je da do sada nije sudjelovala na Izboru najuzornije hrvatske seoske žene.

Udruga Uzorne hrvatske seoske žene poziva sve zainteresirane kandidatkinje da svoje prijave pošalju do 30. lipnja na adresu predsjednice Udruge Katice Jerleković, Cekovići 26, 10413 Kravarsko ili e-mailom na katica.jerlekovic@hotmail.com.

>>>Upoznajte šest hrvatskih junaka i junakinja koji ne traže ali zaslužuju priznanja

Diljem svijeta, 15. listopada obilježava se kao Svjetski dan seoske žene. Od 2000. godine taj se značajni datum obilježava i u Hrvatskoj, a projekt je započeo upravo u Zagrebačkoj županiji.

Tim projektom želi se skrenuti pozornost čitavom društvu koliko seoske žene zapravo doprinose i kolika je njihova uloga u održavanju i oživljavanju ruralnih područja.