PolitikaPreporučeno

Juričan nudi glas svoje koruptivno-uhljebničke pastve u zamjenu za Zagrebački holding  

Dario Juričan; Foto: 24sata/YouTube

Predsjednički kandidat Dario Juričan objavio je u utorak otvoreno pismo predsjednicima SDP-a i HDZ-a Davoru Bernardiću i Andreju Plenkoviću ironično zatraživši, kao četvrta politička opcija u Zagrebu, Zagrebački holding u postizbornoj podjeli političkog plijena.

U pismu naslovljenom “Ima li tu mene?” (u originalnom slengu “ima’l mene tute”) Juričan im skreće pozornost da je u prvom krugu predsjedničkih izbora s prikupljenih 33.145 glasova (87.882 u cijeloj Hrvatskoj)  postao četvrta politička opcija u Zagrebu, a da mu se nitko od šefova najvećih stranaka nije dosad javio.

>>>Ferdelji: financijska situacija Grada Zagreba je stvarno loša

“Vaše opcije HDZ-a i SDP-a u Zagrebu su stalnim dilovima s gradonačelnikom Milanom Bandićem dobrano namirene. Namiren je i moj poštovani protukandidat Miroslav Škoro, koji je ponovno dobio adventsku kućicu pokraj glavnog zagrebačkog Trga”, piše Juričan na Facebooku te ističe da je “sad na njega došao red”.

U podjeli političkog plijena nakon izbora on je odabrao – Zagrebački holding, a Bernardiću i Plenkoviću poručuje da se dogovore o detaljima realizacije, uvjeren da im “to neće biti osobito teško, jer se takvim i sličnim poslovima bave već duže vrijeme”.

Podsjeća ih i da je lista njihova partnera Milana Bandića na EU izborima 2019. u Zagrebu dobila “bijednih 10.292  glasova, dakle niti trećinu onoga što je on sada osvojio”.

>>>smrdi, mafija go home – vele purgeri ususret raspravi o poskupljenju odvoza otpada u Zagrebu: VIDEO

S obzirom da je po najnovijem izvješću Državnog ureda za reviziju, sam Bandić  priznao da je njegova Stranka rada i solidarnosti  “relativno skromnih financijskih i kadrovskih kapaciteta”, Juričan  poziva na novo miješanje karata u Zagrebu “u kojemu zahtijeva da njemu, kao četvrtoj opciji u gradu, pripadne Zagrebački holding”.

Zadržavanje kadra  

Obećaje i da će u Holdingu zadržati sve igrače HDZ-a i SDP-a, a posebno apostrofira sadašnju šeficu Uprave Anu Stojić Deban, za koju kaže da je svoju munjevitu karijeru počela kuhanjem kave  Slobodana Ljubičiću Kikašu.

Zadržat će, kaže, i službenice za informiranje Senku Knežević i Dinku Pančić, a njihov uspješni model davanja informacija primijenit će na cijelu Hrvatsku.

>>>Odlazi! Odlazi! – prosvjedni poziv na opoziv Milana Bandića: VIDEO

U Holdingu namjerava zadržati i bivšeg člana SDP-a, odnosno koalicijskog partnera HDZ-a, Milana Bandića, kojega će staviti u izlogu Zagrebačkog holdinga u Vukovarskoj ulici da građanima demonstrira kako se režu etikete s namještaja. Po potrebi slat ću ga i na edukativne turneje, “neka od tog majstora cijela zemlja uči”.

Plenkoviću i Bernardiću poručuje da im vrijeme ne ide na ruku jer je drugi krug izbora već 5. siječnja.

>>>Juričan najavio novu kampanju – jumbo plakate s nišanom na vozaču i mesaru, Bandiću i Plenkoviću

Onaj od njih dvojice koji mu ponudi preuzimanje Holdinga, dobit će Juričanov glas, kao i glas njegove “nestrpljive, korumpirane sljedbe, koja jedva čeka da ih se uhljebi u Holdingu”, poručuje Juričan u pismu.

Grabancijaš/Hina