PolitikaPreporučeno

Konašenkov: od početka protuofenzive ubijeno 43.000 ukrajinskih vojnika

Ukrajinska vojska je od početka protuofenzive izgubila više od 43.000 vojnika i oko 5.000 stavki vojnog hardvera, uključujući 26 borbenih zrakoplova i 25 glavnih borbenih tenkova Leopard, rezimirao je u petak glasnogovornik ruskog ministarstva obrane, general-pukovnik Igor Konašenkov.

>>>Ukrajinski dužnosnici govore o dominaciji, ruski o samoubilačkim napadima

“Gubici ukrajinske vojske u borbenim operacijama već su premašili 43.000 ljudstva u lipnju-srpnju otkad je kijevski režim lansirao takozvanu protuofenzivu,” rekao je glasnogovornik prema citatu ruske državne izvještajne agencije TASS.

Dodao je da brojka ne uključuje ranjene zbrinute u ukrajinskim vojnim i poljskim bolnicama ili strane plaćenike koji su evakuirane izvan Ukrajine, kao i vojno osoblje ubijeno u preciznim udarima daleko iza linija bojišnice.

>>>Britanski stručnjak: Zapad bi se mogao suočiti s razornim porazom, Kijev s teritorijalnim ustupcima

Prema njegovim navodima ruske su snage od početka protuofenzive, koja je službeno započela, 4. lipnja, uništile i oko 5.000 stavki različitog vojnog hardvera.

“Uništeno je više od 4900 komada raznog naoružanja ukrajinske vojske, uključujući 26 zrakoplova, devet helikoptera, 1831 tenk i druga oklopna borbena vozila, među kojima 25 tenkova Leopard njemačke proizvodnje, sedam francuskih tenkova na kotačima AMX i 21 američko borbeno vozilo pješaštva Bradley..,” pobrojao je Konašenkov.

>>>Putin: zapadnjački arsenali su iscrpljeni, gubici ukrajinske vojske nepopravljivi

Ukrajinci su također izgubili 747 poljskih topova i minobacača, uključujući 76 američkih topničkih sustava M777, te 84 motorizirana topnička oruđa iz Poljske, Sjedinjenih Država, Francuske i Njemačke, izvijestio je general.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Comments (2)

  1. […] >>>Konašenkov: od početka protuofenzive ubijeno 43.000 ukrajinskih vojnika […]

  2. […] >>>Konašenkov: od početka protuofenzive ubijeno 43.000 ukrajinskih vojnika […]

Comments are closed.