PolitikaPreporučeno

Kožić odbio sučeljavanje: priznajem da je Zmajlović vješt govornik i vrstan manipulator

Kandidat za župana Zagrebačke županije Stjepan Kožić u petak je poručio da se neće sučeljavati s protukandidatom Mihaelom Zmajlovićem, kojega je okarakterizirao kao vrsnog manipulatora i neradnika.

“Nemam se namjeru sučeljavati s gospodinom Zmajlovićem, kojemu priznajem da je vješt govornik i vrstan manipulator, ali uspoređivanje mog i njegovog rada i programa je nemoguća misija”, odgovorio je Kožić na Zmajlovićev poziv na sučeljavanje.

Kandidat za župana Zagrebačke županije Mihael Zmajlović (SDP, HSS) pozvao je Kožića (koalicija predvođena HDZ-om) na sučeljavanje koje, tvrdi Zmajlović, Kožić uporno izbjegava zbog niza afera koje su mu obilježile protekli mandat.

>>>Zmajlović ‘bacio rukavicu’: pozivam Kožića da napokon skupi hrabrosti te se prestane skrivati

U prvom krugu lokalnih izbora, održanih u nedjelju, kandidat SDP-a i HSS-a Mihael Zmajlović osvojio je 29,08 posto glasova, a njegov protukandidat, dosadašnji župan Stjepan Kožić (HDZ, SKNL, 365 Stranka rada i solidarnosti, HSU, HSLS, HNS) 44,93 posto.

U pozivu na sučeljavanje uoči drugoga kruga, Zmajlović je pobrojao deset afera koje su, kako tvrdi, obilježile Kožićev dosadašnji mandat.

Na to su danas iz Stožera koalicije župana Stjepana Kožića uzvratili optužbama za nerad na račun Mihalela Zmajlovića.

“Meštar od afera”

Za župana Stjepana Kožića ističu da je dva puta jednoglasno izabran za župana na Županijskoj skupštini, tri puta na direktnim izborima odnio pobjedu u prvom krugu, te poručuju da će pobjedu ostvariti i u nedjelju, 30. svibnja.

“U tri godine ministarskog mandata Mihael Zmajlović ponio je prestižnu titulu “meštra od afera”, a u preostalim godinama u Saboru nije se niti jednom založio za stanovnike Zagrebačke županije, već je putovao Rusijom, Francuskom, Španjolskom i ostatkom Europe, dok je Kožić gradio škole, dvorane i gospodarske zone te pomogao razvoj poljoprivrede Zagrebačke županije”, poručuje Kožićev stožer.

>>>Zmajlović: Kožić se ruga građanima, on je prevario svoje birače | izbori za župana

Predlažu da se pobroje Zmajlovićeva neizvediva predizborima obećanja, poput onoga o premještanju sjedišta Županije u Veliku Goricu, za što je potrebna izmjena zakona i većina u Saboru.

“Imate li većinu u Saboru gospodine Zmajloviću ili je ovo samo jedan u nizu vaših spinova?”  pitaju se u Stožeru.

>>>Stožer Kožića: za realizaciju obećanja Zmajlovića nije dostatan ni proračun Münchena

“Zajedno sa svojim kolegama iz SDP- a na sjednici Županijske skupštine dignuo je ruku protiv gradnje 13 školskih objekata. Očito misli organizirati nastavu pod vedrim nebom. O čemu bismo nas dvoje mogli razgovarati? Pa mi smo dva potpuno različita svijeta – jedan radnik, drugi manipulator”, odgovorio je Kožić Zmajloviću.

Comments (2)

  1. […] Kožić odbio sučeljavanje: priznajem da je Zmajlović vješt govornik i vrstan mani… 21/05/2021 […]

  2. […] Kožić odbio sučeljavanje: priznajem da je Zmajlović vješt govornik i vrstan mani… 21/05/2021 […]

Comments are closed.