PolitikaPreporučeno

Zmajlović: sjedište županije premjestiti ću iz Zagreba u Veliku Goricu

Kandidat koalicije SDP-a i HSS-a za župana Zagrebačke županije Mihael Zmajlović (SDP) u četvrtak je  predao potpise za kandidaturu poručivši da će, ako dobije povjerenje glasača, provesti značajne promjene i sjedište županije premjestiti i iz Zagreba u Veliku Goricu.

“Ljudi se žale da ne mogu obaviti zdravstvene preglede u svom gradu, da je javni prijevoz skup i loše organiziran, većina škola nema jednosmjensku nastavu, ceste su loše, internet je spor, a za sanaciju štete od potresa Županija sama nije osigurala niti kune. To je loše i to treba promijeniti!“, istaknuo je Zmajlović prilikom predaje potpisa za kandidaturu.

>>>Kandidat za župana Zmajlović prozvao ‘višegodišnji nemar Kožića’

Poručio je da on i njegov tim imaju znanje, energiju i motivaciju voditi te promjene i stvoriti suvremenu, naprednu i uspješnu županiju. U tom timu su kandidati za zamjenike župana – Mirela Katalenac (SDP) i Hrvoje Frankić (HSS).

“Županija kakvu trebam”

Njihov program nosi naziv  “Županija kakvu trebam“, u njemu su, kažu, konkretni prijedlozi i nove ideje, uz ostalo da se sjedište Zagrebačke županije premjesti iz Zagreba u Veliku Goricu.

“Zagrebačkom županijom već se 20 godina upravlja iz hotela i to je jedina županija u Hrvatskoj koja sjedište i svoje županijske institucije nema na svom području”, upozorio je.

>>>Kožić predstavio ‘realan i ostvariv program’

Iz centra Zagreba i unajmljenih ureda po zagrebačkim poslovnim zgradama, Zagrebačku županiju treba vratiti njezinim stanovnicima“ , poručio je Zmajlović koji bi županijske institucije učinio bližima za svih devet gradova i 25 općina Zagrebačke županije.

Ustvrdio je da razloge zašto je Zagrebačka županija danas troma, bezidejna i puna afera treba tražiti u činjenici da ju već 20 godina vodi jedan te isti čovjek – Stjepan Kožić.

Comments (1)

  1. […] da se pobroje Zmajlovićeva neizvediva predizborima obećanja, poput onoga o premještanju sjedišta Županije u Veliku Goricu, za što je potrebna izmjena zakona i većina u […]

Comments are closed.