Politika

Laschet trpi ismijavanje i poruge nakon blamaže na biračkom mjestu | izbori u Njemačkoj 2021.

Glasački listić Armina Laschet; Foto: Reuters/YouTube

Kandidat njemačkih konzervativca za kancelara Armin Laschet u nedjelju na dan izbora trpi ismijavanje i poruge na društvenim mrežama nakon što je nehotice otkrio svoje glasačke preferencije.

Reuters piše da njemački izborni zakoni od građana zahtijevaju da izbor drže u tajnosti dok ne napuste biračko mjesto, no Laschet je svoj listić prije plasiranja u škatulju presavio naopako i kamerama otkrio što je označio s X. Nimalo iznenađujuće Laschet je svoja dva glasa dao Kršćansko-demokratskoj uniji (CDU). Nijemci danas glasaju za predstavnike u 299 okruga i zastupnike koje žele u parlamentu.

Blamaža je na društvenim mrežama provocirala pozive za diskvalifikaciju listića i novu porugu konzervativnog prvaka čija je kampanja krenula nizbrdo nakon što je snimljen u veselom smijehu dok je predsjednik Njemačke držao govor posvećen žrtvama nedavnih katastrofalnih poplava. Njegov je susret s izvršnim direktorom Tesle Elonom Muskom izazvao susramlje u građana.

>>>Dva tjedna prije izbora SPD osvojio još jedan bod prednosti, Laschet ‘katastrofa’ | anketa

Online izdanci novinske RND grupe u nedjelju pišu da “svaki školarac u Njemačkoj zna da glasanje mora biti univerzalno, slobodno, direktno, jednako i povjerljivo”.

>>>FDP vidi legalizaciju kanabisa i malošto drugo u koaliciji sa SPD-om/Zelenima | izbori u Njemačkoj

Konzervativna struja okupljena u sestrinskim strankama – Kršćansko-demokratskoj uniji i Kršćansko-socijalnoj uniji (CDU/CSU) – ove je godine ususret izborima zabilježila najnižu potporu u povijesti svih vodećih anketa, ali je utrka ususret izbornom danu ostala neizvjesna.

Pratite nas na Google vijestima

Comments (1)

  1. […] Laschet trpi ismijavanje i poruge nakon blamaže na biračkom mjestu | izbori u Nj… 26/09/2021 […]

Comments are closed.