PolitikaPreporučeno

Medvjedev: moramo stvoriti tampon zone, ili granice gurnuti do Lavova – Poljske

Dmitrij Medvjedev; Foto: Skoltech/YouTube

Rusija na svojim novim granicama u Ukrajini želi stvoriti demilitarizirane tampon zone duboke 70 do 100 kilometara, rekao je u intervjuu podijeljenom na Telegramu bivši premijer i predsjednik Dmitrij Medvjedev.

Ukoliko se takve zone ne mogu postaviti, možda će trebati gurnuti dublje u Ukrajinu, naveo je.

>>>Medvjedev: Rusija je u svetom ratu protiv Sotone i sve neprijatelje može poslati u Gehenu

Rusija i Ukrajina u drugu godinu rata ulaze iscrpljena ljudstva i s čvrsto utvrđenom bojišnicom koja se nije značajno promijenila od ukrajinske protuofenzive u rujnu i listopadu 2022. godine.

Moskva trenutačno kontrolira oko petine Ukrajine.

Iako službene brojke izostaju promatrači i analitičari drže da je rat do sad uzeo stotine tisuća života.

>>>Medvjedev upozorio na nestanak Ukrajine, objavio novu kartu zapadne Rusije

Medvjedev je rekao da na novim granicama treba odrediti demilitarizirane koridore kako bi se zaštitili teritoriji Ruske Federacije.

Moramo “izbaciti sve strance koji su tamo u širokom smislu riječi, stvoriti tampon zone koje neće dozvoliti korištenje bilo kakve vrste oružja djelotvornog u srednjem ili kratkom dometu, to je 70-100 kilometara koje treba demilitarizirati.”

Dodao je da bi, u slučaju da se takve zone ne mogu uspostaviti, granicu trebalo pomaknuti još dalje, što uključuje osvajanje Kijeva ili čak zapadnog ukrajinskog grada Lavova smještenog na 80 kilometara od poljske granice.

>>>Medvjedev: Krim je naš po cijenu Trećeg svjetskog rata. Totalne katastrofe

“Ovdje se ništa ne može isključiti. Ako trebate doći u Kijev, onda morate ići na Kijev, ako trebate doći u Lavov, onda morate ići na Lavov kako biste uništili ovu zarazu,” rekao je Medvjedev.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima