PolitikaPreporučeno

Ministar Banožić teško ozlijeđen u prometnoj nesreći sa smrtonosnim ishodom | VIDEO

Ministar obrane Mario Banožić u subotu je ozlijeđen u teškoj prometnoj nesreći u Vinkovcima u kojoj je poginula jedna osoba, izvijestili su iz Ministarstva obrane.

Nesreća se dogodila na državnoj cesti DC-55 na izlazu iz Vinkovaca prema Županji, a u njoj je sudjelovao ministar s osobnim vozilom te vozač kombija koji je smrtno stradao.

Teške ozlijede, oticanje mozga

Ministar je u 8:20 sati primljen u jedinicu za intenzivno liječenje u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci odakle je nakon inicijalne obrade prevezen u Osijek.

“Jutros je gospodin Banožić zaprimljen u našu bolnicu. Nakon primarne obrade i dijagnostičkih pretraga koje su učinjene, on će zbog potrebe daljnjeg neurokirurškog nadzora biti prebačen u klinički bolnički centar Osijek u jedinicu intenzivnog liječenja,” rekao je ravnatelj Opće bolnice Vinkovci dr. sc. Krunoslav Špočić za HRT.

Portal Zagreb.info doznaje da je ministar zadobio seriju teških ozljeda, uključujući ozljede glave koje su rezultirale edemom (oticanjem) mozga.

“Banožić je u Hitnu dovezen imobiliziran na dugoj dasci sa Schanzovim ovratnikom. Žalio se da ga boli čeljust, ali i kralježnica. Ima još i prijelom prsne kosti i sumnju na prijelom dva rebra. Ozljede su bile vidljive i na bradi pa je zbog dosta lošeg stanja naloženo da mu se napravi CT glave, vratne kralježnice, abdomena i zdjelice,” rezimiraju iz Zagreb.info.

Večernji list javlja da je u nesreći smrtno stradao 40-godišnji Goran Šarić iz Privlake, otac dviju malodobnih djevojčica.

Index piše da se ministar jutros uputio u lov. 

Portal 24sata navodi da se usud odigrao u magli, tijekom pokušaja preticanja.  

“Kako doznajemo, Banožić je bio u svom osobnom autu Jeepu i išao je u lov. Obilazio je kamion i sudario se s kombijem na cesti na kojoj je bila gusta magla,” napisali su iz 24sata.

Više informacija o okolnostima nesreće očekuje se nakon očevida koji predvodi zamjenica Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru.

Comment here