PolitikaPreporučeno

Napad nožem na protuislamističkom skupu u Mannheimu | VIDEO

Građani Europske unije u petak su na društvenim mrežama poveli široku i žučnu raspravu o slobodi govora i islamizaciji starog kontinenta nakon što je muškarac izveo napad nožem na skupu krajnje desnice s nazivom “Zaustavite politički Islam” u njemačkom gradu Mannheimu.

Visokotiražni tabloid Bild u online izdanju navodi da se napad odigrao na gradskom trgu u 11:35 sati, neposredno prije početka okupljanja u organizaciji protuislamističkog aktivista Michaela Stürzenbergera.

U večernjim satima još uvijek neidentificirani napadač nožem je nasrnuo na aktivista i druge.

Brojni redarstvenici koji su osiguravali i motrili skup odmah su reagirali, ali je nastupila konfuzija tijekom koje je jedan od njih dugačkim nožem uboden u vrat i leđa te je u kritičnom stanju prevezen u bolnicu gdje se liječnici bore za njegov život.

Napadač je prije nego što ga je zaustavio policijski metak ozlijedio najmanje četiri osobe, uključujući Stürzenbergera.

Zapis

Čin je zabilježen kamerom pametnog telefona. Na snimci se može vidjeti kako napadač nožem ubada i/ili ranjava najmanje dvije osobe, u čemu ga pokušavaju spriječiti drugi. Jedan od redarstvenika naizgled je muškarca koji je pokušao zauzdati napad zamijenio za počinitelja. Dok se policajac hrvao s pogrešno identificiranom osobom, počinitelj mu je prišao s leđa te ga brutalno ubo u vrat i leđa.

Grabancijaš čitatelje upozorava da je zapis u nastavku uznemirujućeg sadržaja, proslijedite s pažnjom.

Napadača je metkom zaustavio jedan od redarstvenika nakon što je ovaj ubo njegovog kolegu.

“Islamizacija” Njemačke

Bild navodi da je 58-godišnji Stürzenberger vlasnik “Islamofobnog” bloga i član organizacije BPE u čijem je proglasu protivljenje “Islamizaciji” Njemačke.

Njegova je politička karijera započela u Kršćanskoj-demokratskoj uniji (CDU) iz koje je izbačen. Potom je osnovao stranku Die Freiheit (Sloboda) koja je raspuštena u 2016. godini.

Prema istom izvoru aktivnosti i djelovanje Stürzenbergera motri i nadzire obavještajna služba Bavarske.

Povezane vijesti

Comment here