FunPreporučeno

NBA legenda Kobe Bryant i njegova 13-godišnja kćer poginuli u padu helikoptera: TMZ

Kobe Bryant, 41-godišnji umirovljeni profesionalni košarkaš koji je dvadeset godina dominirao NBA-om, u nedjelju je poginuo u padu svog privatnog helikoptera. Život je u nesreći izgubila i njegova 13-godišnja kćer Gianna Maria Onore, rekli su predstavnici obitelji za TMZ.

“S velikom tugom saznajemo o smrti Kobea Bryanta i četvero drugih u nesreći helikoptera u Calabasasu. Letjelica se jutros oko 10:00 sati srušila u zabačenom području izvan Las Virgenesa. Nitko na terenu nije ozlijeđen,” objavile su gradske vlasti na Twitteru prije nego što je otkriveno da je u helikopteru bilo ukupno 9 ljudi.

“Nije bilo preživjelih. Mi imamo manifest koji ukazuje da je u letjelici bilo devet ljudi, pilot plus osam pojedinaca,” rekao je Alex Villanueva, šerif okruga Los Angeles, na konferenciji za medije na kojoj je odbio identificirati žrtve.

Više američkih medija navodi da je uz Bryanta i kćer u helikopteru bila njezina timska suigračica s roditeljem i trenerica Christina Mauser.

TMZ piše da je košarkaš često koristio svoj helikopter (Sikorsky S-76) kako bi izbjegao gradsku vrevu te da je jutro bilo izrazito maglovito o čemu je pilot razgovarao s kontrolom leta u Zračnoj luci Burbank neposredno prije pada u planinskom području.

Kobe je naširoko prihvaćen kao jedan od ponajboljih NBA igrača svih vremena. Dvadesetogodišnju profesionalnu karijeru je započeo i završio u momčadi Los Angeles Lakersa s kojom je naslov osvojio pet puta (2000., 2001., 2002., 2009., 2010.)

Bryant je za sobom ostavio suprugu Vanessu s kćerima Natalijom, Biancom i Capri rođenom u lipnju prošle godine.