FunPreporučeno

‘Zbunjeni smo i zahvalni’: senzacionalna Billie Eilish ugrabila sva četiri top Grammyja – VIDEO  

Tinejdžerska zvijezda Billie Eilish u nedjelju je snažno zasjala na dodjeli Grammyja i osvojila nagrade za najbolji album, najbolju pjesmu, najbolji singl i najbolju novu umjetnicu.

Osamnaestogodišnja senzacija je time postala druga i najmlađa osoba u povijesti koja je iste večeri okrunjenja sa sve četiri top nagrade. To je prije 39 godina pošlo za rukom samo soft-pop-rokeru Christopheru Crossu.

Eilish je od Taylor Swift preuzela i titulu najmlađe dobitnice najelitnije američke glazbene nagrade, potonja je svoj prvi Grammy osvojila u 20 godini života albumom “Fearless”.

>>>Billie Eilish: WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO? – glazbena preporuka

Billie je svoj debitantski album “When We All Fall Asleep, Where Do We Go?” snimila s bratom i producentom Finneasom u spavaćoj sobi njihova doma u Los Angelesu i na dodjeli se činilo da je par zatečen trijumfom koji je zasjenio etablirane zvijezde poput Swift, Lane Del Rey, Ariane Grande ili rappera Posta Malonea.

“Mi ovaj album nismo napravili za osvajanje Grammyja. Mi smo pisalo o depresiji, suicidalnim mislima i promjenama u okolišu,” rekao je Finneas prilikom preuzimanja jedne od nagrada. “Mi ovdje stojimo zbunjeni i zahvalni.”

>>>Dekolte Billie Eilish raspametio web

Eilish je zbirno ugrabila ukupno pet Grammyja, a njezin brat 6, uključujući za najboljeg neklasičnog producenta. Hit “Bad Guy” je proglašen najboljom pjesmom i najboljim singlom godine.

>>>Spot u kojem Billie Eilish nosi krunu s križevima i paucima je pretty cool, ili?

“When We All Fall Asleep…” je prvi debitantski album godine od 2002. kad je svijet zapjevao “Come Away with Me” s Norah Jones.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Grabancijaš/Billboard