FunPreporučeno

Od Pfizera sponzoriran ‘sotonistički gig’ zabavlja i ljuti glavnu struju – Twitter | VIDEO

Grabancijaš u sitnim satima srijede bilježi novi “sotonistički” trend na Twitteru gdje je u kratko vrijeme objavljeno 60-ak tisuća cvrkuta o nastupu svježih pop zvjezdica, dobitnice ovogodišnje nagrade i queer ikone Kim Petras i njezinog LGBTQ partnera Sama Smitha, na 65. dodijeli Grammyja.

Par je svojim performansom za slavodobitnu pjesmu “Unholly” (engl. nesvet, nečastiv), koji uključuje svu silu seksualnog naboja, vražjih repova, rogova i ine demonske ikonografije, izazvao neposredni world wide hype.

Najviše je pak razjarena američka konzervativna desnica, za koju Smith, jedan od aktualnih prvaka LGBTQ pokreta, utjelovljuje sve što im je neprihvatljivo i/ili strano. Vice piše da je američka Kršćanska desnica “izgubila pamet” i pozvala na borbu protiv antikrista, drugi izvori bilježe sijaset raznolikih reakcija – pokuda i pohvala.

“Agresivno posezanje za pažnjom”  

Grabancijaš nakon skeniranja naslova i pipanja pulsa na društvenim mrežama procjenjuje da je prvih osjetno više nego potonjih, bila riječ o društvenim mrežama ili mainstream medijima.

Dobar je primjer za navedeno DailyBeast čiji je iskusniji i znamenitiji kolumnist, Matt Lewis, odvagnuo da je predstava hotimice osmišljena kako bi izazvala sablazan te da se u svojem nastojanju “trudi previše”.

“Sasvim je moguće da zrela odrasla osoba ovo gleda i vidi ono što jest: agresivno posezanje za pažnjom kroz kontroverzu,” napisao je. “Dopustit ću da ovo nije bio iskren pokušaj indoktrinacije naše djece u obožavanje sotone. Ono što ne želim čuti je da to nije bio ciničan pokušaj stvaranja galame i novca, bez obzira na posljedice.”

Usput, Grammy i Oscar postojano gube gledanost i pažnju publike pa postaju sve provokativniji, ili, ako preferirati, očajniji.

Sponzor

Kako bilo, Twitter se u prvim satima srijede zakvačio na “novootkriveni” detalj da je glavni sponzor nastupa farmaceutska tvrtka Pfizer čiji je logo zaključio predstavu.

Kako možete i sami posvjedočiti feedback je u velikoj mjeri negativan i u korelaciji s generalnim prezirom i osudama koje na mikroblogu uživa proizvođač mRNK cjepiva koje su mnogi primili pod izravnom ili neizravnom prisilom – u strahu i uslijed “velike laži”.

Mnogi stoga drže da je sponzorstvo provokativno ili ga prihvaćaju kao bezobraznu i izravnu potvrdu (zlo)ćudi farmaceutskog diva.


Povezane vijesti