PreporučenoTech

Nitko nije siguran! Nemate izbora! Vi ste naš neprijatelj! – omnibus o COVID cjepivu, propagandi

Neovisni video kreator Matt Orfalea plijeni pažnju društvenih mreža svojim kolažem u kojem podsjeća na naraciju američke i ine glavne medijske struje o cjepivu protiv bolesti COVID-19.

Grabancijaš nakon istrage bilježi da je riječ o više nego manje cenzuriranom videozapisu koji je prema objavi autora “demonetiziran na YouTubeu”.

>>>Velika laž o učinkovitosti cjepiva u priječenju zaraze trese web | #PfizerGate

Prigušen, omnibus se u utorak proširio X-om (bivšim Twitterom) nakon što ga je na svojoj vremenskoj crti podijelio Justin Hart, autor knjige “Gone Viral: Kako je Covid zaludio svijet” (Amazon) čije objave prati 148 tisuća osoba.

Kako možete vidjeti, zapis je zanimljiv jer naizgled otkriva indoktrinaciju ili psihološku operaciju masivnih i masovnih razmjera.

Orfalea u uvertiri prikazuje u Hrvatskoj do sad nezabilježenu propagandnu mantru koju su nametali američki mediji glavne struje. Njezina je okosnica slogan “Nitko nije siguran” i produljena inačica “Nitko nije siguran dok svi nisu sigurni”.

Autor u prvoj minuti krilaticu ponavlja kroz novinare, glazbenike, političare, znanstvenike, administratore i druge prominentne osobe.

>>>‘Bill Gates’ upozorava na novi virus – REKTUMOVID ’23 | SATIRA

Postulat, među ostalima, ponavljaju i plasiraju na društvenim mrežama prezreni i omraženi Bill Gates i predsjednik Svjetskog gospodarskog foruma Klaus Schwab.

“Nemate izbora!” inzistira Gates. “Nitko neće biti siguran dok svi ne budu cijepljeni,” imputira Scwab.

Dobra građa

Kolaž se potom nastavlja serijom ispada koji bi u neka normalnija vremena bili nečuveni.

Podsjetnik na modalitete i silinu s kojom su pojedini prominentni pobornici cijepljenja kudili, ocrnjivali, proganjali, izopačivali… i izravno vrijeđali necijepljene s vremenskim odmakom djeluje nadrealno i tragikomično.

>>>Pokrenuta je istraga covid profiterstva, Europske komisije

“Vi ste problem!”, “Necijepljenima se ne može vjerovati”, “Oni ne mogu biti dio pristojnog društva”, “Luđaci koji neće uzeti covid cjepivo”, “Vi ste naš neprijatelj!”, “Nije vam dopušteno hodati uokolo necijepljenima!”, “Svi su oni idioti!”.., neke su od izjava istaknutih predstavnika (covid) društva.

>>>#BillGatesBioTerrorist, scenarij majmunskih boginja iz 2021. i drugi trendovi | FactCheck

Video, koji u sličnom tonu nastavlja 11 minuta, zgodan je podsjetnik na izazovna vremena i potencijalno dobra građa za proučavanje kampanja straha i napetosti, ljudske psihe i propagande. Check it out, see what you make of it:

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima