PolitikaPreporučeno

Velika laž o učinkovitosti cjepiva u priječenju zaraze trese web | #PfizerGate

Minuli vikend na Twitteru su označili gnjev, čuđenje i nevjerica nakon saslušanja u Europskom parlamentu tijekom kojeg su zastupnici čuli da su inicijalna odobrenja mRNK cjepiva proizvođača Pfizer/BioNTech na tržište stigla kroz more dezinformacija.

>>>Hina doznala hrvatski danak covid reketarenju i profiterstvu

Direktorica u Pfizeru, Janine Small, na saslušanju je rekla da “uistinu razumije frustraciju” izazvanu činjenicama.

“Totalni nonsens”

Jedan od ključnih inicijatora trenda popraćenog oznakom “#PfizerGate” nizozemski je zastupnik u Europskom parlamentu Rob Roos koji je 11. listopada objavio: “Na saslušanju o COVID-u, direktorica #Pfizera priznaje: #cjepivo nikada nije testirano na sprječavanje prijenosa. ‘Cijepi se za druge’ uvijek je bila laž. Jedina svrha #COVID putovnice (bila je): prisiljavanje ljudi na cijepljenje. Svijet mora znati. Podijeli video!”

Njegov je poziv do ponedjeljka poslušalo 146.000 korisnika, video je pogledalo 13 milijuna ljudi.

>>>Pučka pravobraniteljica EU-a ošinula von der Leyen zbog netransparentnosti u nabavi cjepiva

Roos u videoporuci navodi da su nizozemski premijer i ministar zdravstva, poput velike većine njihovih kolega u drugim članicama Unije, uključujući Hrvatsku, građanima rekli da je čin cijepljenja čin altruizma i da su oni koji odbijaju imunizaciju “antisocijalni” jer ugrožavaju druge.

“Ne cijepite se samo za sebe, veći također za druge,” podsjetio je zastupnik na u prvim stupnjevima pandemije uobičajenu “mantru”.

>>>Siromašnije zemlje u mjesec dana odbile više od 100 milijuna doza cjepiva

“Danas se pokazuje da je to bio totalni nonsens. Na COVID saslušanju u Europskom parlamentu, jedan je od Pfizerovih direktora meni priznao: u vrijeme uvođenja, cjepivo nikad nije bilo testirano za zaustavljanje prijenosa virusa. To uklanja čitavu zakonsku osnovu za COVID putovnice (propusnice),” rekao je zastupnik.

Zapis potom prikazuje isječak sa saslušanja u kojem Roos od Small traži “jasan” da ili ne odgovor na pitanje: “Je li Pfizer COVID cjepivo testirano za zaustavljanje prijenosa virusa prije ulaska na tržište?”

Direktorica odgovara s kratkim “Ne”, da bi potom racionalizirala i obrazložila povode za žurnost koji u suštini ne adresiraju činjenicu da su brojni administratori lagali i zavaravali svoje građane.

Provjera činjenica

U odgovoru na veliku oluju komentara i objava, vodeće su svjetske izvještajne agencije posegnule za provjerom činjenica koja je nepotpuna i nepristranim promatračima može djelovati kao “sanacija štete”.

>>>Apsolutni izostanak kliničkih ispitivanja novih cjepiva protiv covida

Primjerice, Reuters i Associated Press u svojim izvještajima navode da farmaceuti nikad nisu tvrdili da cjepivo priječi transmisiju, unatoč nebrojenim i naširoko podijeljenim izjavama, uključujući tvrdnje dvaput cijepljenog, dvaput docijepljenog i dvaput okuženog šefa Pfizera, Alberta Bourle, čija je objava da njegovo cjepivo od bolesti štiti 100% danas prihvaćena kao legendarna – 100-postotna laž.

Prvotravanjska ‘šala’ Alberta Bourle
Kontekst

Saslušanje u Europskom parlamentu koincidira sa službenim pokretanjem istrage protiv Europske komisije i njezine predsjednice Ursule von der Leyen.

>>>Pokrenuta je istraga covid profiterstva, Europske komisije

Komisija je u jeku pandemije naručila monstruozne količine cjepiva i osmislila shemu koja cijepljenjem i docjepljivanjem ili postojanim testiranjem – covid potvrdama i propusnicama – uvjetuje temeljne slobode, poput rada i kretanja.

>>>Privatni razgovori o javnom tenderu za cjepiva ušli u ‘mainstream’ | covid profiterstvo

Od netransparentnih pregovara i nabavke najviše su profitirali proizvođači mRNK cjepiva Pfizer i BioNTech.

Grabancijaš je među izvorima koji su pažljivo popratili nesputanu, akutnu i duboko amoralnu politiku i covid profiterstvo Komisije i njezine predsjednice.

Izniman javni interes

“Ova iznimna potvrda (pokretanja istrage) dolazi nakon izrazito velikog javnog interesa. Nikakvi drugi detalji u ovom stupnju neće biti javni,” rekli su iz ureda tužiteljice Laure Codrute Kovesi.

Komisija je za 447 milijuna Europljana, uključujući djecu, naručila oko pet milijardi doza cjepiva od kojih veliki dio propada.

>>>RH i drugi traže izlaz iz bezizlaznih ugovora o nabavi cjepiva | covid profiterstvo

Ursula von der Leyen (životopis) bivša je ministrica obrane u Njemačkoj čiji su mandat popratili skandali s nabavom i proliferacijom neonacizma (vanjska poveznica, DW), njezin je suprug Heiko plemić i dionik farmaceutske industrije (wiki).

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Comments (2)

  1. […] >>>Velika laž o učinkovitosti cjepiva u priječenju zaraze trese web | #PfizerGate […]

  2. […] Odobrenje EMA-e stiže uslijed velikog osvještavanja da su tvrdnje političara i pojedinih nacionalnih zdravstvenih vlasti o tome kako cjepiva priječe zarazu velika laž. […]

Comments are closed.