PolitikaPreporučeno

Komisija nabavila monstruoznih pet milijardi doza cjepiva za sljedeće dvije godine

Europska unija osigurala je oko pet milijardi doza cjepiva protiv covida-19 za iduće dvije godine, rekao je povjerenik Europske komisije Margaritis Schinas u utorak na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta u Strasbourgu.

Schinas je istaknuo da se program cijepljenja u EU-u razvija unatoč ogromnim pritiscima koje stvara borba s pandemijom.

Znanstveno (ne)povjerenje

“Naš model društvenog uređenja stavljen je na kušnju, no ipak odolijeva, a program cijepljenja u cijelosti se razvija: osigurali smo više od pet milijardi doza za sljedeće dvije godine,” rekao je Komisijin povjerenik za promicanje europskog načina života.

Europska unija (EU 27) je s 1. siječnjem 2020. imala 445.8 milijuna ljudi.

“To su cjepiva koja su pouzdana, znanstveno provjerena i potvrđena od strane neovisnih tijela. Sada moramo uvjeriti sve one građane koji se nisu cijepili da to učine,” kazao je Schinas.

“Zajedno moramo napraviti još taj zadnji korak i uspjet ćemo,” zaključio je Grk.

>>>BioNTech i Pfizer osnažili procjene prihoda od covid cjepiva

Predsjednik Europskog vijeća Charles Michel rekao je da je u trenutku kada se broj zaraženih povećava ključno osigurati učinkovite mjere, naglasivši da se to posebno odnosi na adekvatno provođenje kampanje cijepljenja.

>>>Cjepivo protiv bolesti COVID-19 najlukrativniji proizvod u 17 desetljeća Pfizera

“Moramo učiniti sve kako bismo se borili protiv dezinformacija i nesklonosti cijepljenju,” dodao je Michel.

(Ne)razumijevanje zaziranja od cijepljenja

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen rekla je kako u Europskoj uniji trenutno postoje ogromne razlike u procijepljenosti.

U nekim zemljama članicama jedva je 29 posto odraslog stanovništva cijepljeno, a u drugima više od 92 posto,” rekla je šefica EK-a i istaknula da “moramo bolje razumjeti zašto neki ljudi ne žele cjepivo”.

>>>Izrael: ‘većina hospitaliziranih pacijenata zapravo je procijepljena’

“Moramo informirati ljude, objasniti im zašto se trebaju cijepiti. U Europi imamo dovoljno cjepiva za sve,” zaključila je.

Rasprava u Europskom parlamentu bavila se zaključcima posljednjeg sastanka Europska vijeća, a osim pandemije u fokusu je bio i problem migrantske krize na bjeloruskoj granici te rast cijena energenata.

Pratite nas na Google vijestima

Grabancijaš/Hina

Comments (10)

  1. […] Komisija koja je kupila monstruoznu količinu više ili manje neučinkovitog cjepiva i proizvoljno odredila rok trajanja zaštite cjepivom, danas osobito, reklo bi se očajnički […]

  2. […] >>>Komisija nabavila monstruoznih pet milijardi doza cjepiva za sljedeće dvije godine […]

  3. […] >>>Komisija nabavila monstruoznih pet milijardi doza cjepiva za sljedeće dvije godine […]

  4. […] >>>Komisija nabavila monstruoznih pet milijardi doza cjepiva za sljedeće dvije godine […]

  5. […] >>>Komisija nabavila monstruoznih pet milijardi doza cjepiva za sljedeće dvije godine […]

  6. […] se osobito ističe predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen pod čijim je patronatom naručena kolosalna količina cjepiva i osmišljena shema redovitog docjepljivanja građana u roku od šest do devet […]

  7. […] rado i olako širi covid strah i paniku. Njezina je Komisija kroz netransparentne pregovore kupila kolosalne količine cjepiva i uvela zgodnu shemu uvjetovanja života covid potvrdama, odnosno redovitim docjepljivanjem svakih […]

  8. […] je pošiljka stigla iz Europske unije čije je izvršno tijelo, Europska komisija, naručilo monstruozne količine cjepiva i uvelo sustav covid potvrda kojim uvjetuje njegovu potrošnju i korištenje unatoč rastućim […]

  9. […] >>>Komisija nabavila monstruoznih pet milijardi doza cjepiva za sljedeće dvije godine […]

  10. […] Grabancijaš podsjeća da je europski povjerenik Margaritis Schinas u Europskom parlamentu potvrdio narudžbu i/ili kupnju monstruoznih pet milijardi doza cjepiva za sljedeće dvije godine. […]

Comments are closed.