PolitikaPreporučeno

Pavliček o koaliranju s HDZ-om: To bi bila izdaja birača, naš obraz nije na prodaju

Hrvatski suverenisti neće sudjelovati ni u vladajućoj većini niti u vladi koju predvodi HDZ, zajedno s nacionalnim manjinama i eventualno Domovinskim pokretom, jer bi to bila izdaja birača, izjavio je u subotu predsjednik stranke Marijan Pavliček.

“To bi bila izdaja birača, naš obraz nije na prodaju. Nikad u životu nismo bili žetoni niti ćemo to ikad biti”, rekao je Pavliček na konferenciji za medije nakon sjednice predsjedništva stranke.

Svaka druga odluka bila bi suluda, dodao je Pavliček, s obzirom da su Hrvatski suverenisti u parlament ušli na antikorupcijskoj platformi zajedno s Mostom i Nezavisnom listom mladih. Isto tako, zastupnici Suverenista neće podržati Gordana Jandrokovića za predsjednika Hrvatskog sabora.

Odbijenice

Pavliček ističe da HDZ nikako nije zaslužio njihovu potporu, jer je u prethodne četiri godine redom odbijao sve prijedloge Hrvatskih suverenista.

“Zahtijevali smo vojsku na granici, kvote za strane radnike, predlagali uvođenje univerzalnog dječjeg doplatka i instituta majke odgajateljice, tražili crne liste za trgovačke lance koji neopravdani dižu cijene, no sve je bilo odbijeno”, izjavio je.

Osim toga, predsjednik Suverenista ponovio je svoje kritike prema vladajućoj stranci na račun “katastrofalne borbe protiv covid pandemije, afričke svinjske kuge i inflacije”.

Kombinacije

Što se tiče kombinacija sa SDP-om, Pavliček odgovara da ta tema nije bila na dnevnom redu predsjedništva, a nitko s Iberova trga još ih nije ni zvao na službeni sastanak.

“S nikim se službeno nije razgovaralo, jedini službeni razgovor smo imali s predstavnicima DP-a, o čemu je javnost bila obaviještena”, rekao je.

Hrvatski suverenisti samostalno su donijeli odluku prema kojoj odbijaju svaku suradnju s HDZ-om, poručio je njihov predsjednik, ali i dalje su u partnerskom odnosu s Mostom.

“Ni opcija novih izbora nije isključena, nemamo problem s time. Mislim da sada treba prepusti HDZ-u i DP-u da vidimo hoće li stvoriti većinu s manjinama ili bez njih, to je na njima”, rekao je Pavliček.

Postizborno koaliranje

Comment here