Politika

Petek o pritisku na Pavičić Vukičević, paleži automobila: neka svi objave svu dokumentaciju o žičari

Renator Petek, kandidat za zamjenika SDP-ova kandidata za gradonačelnika Joška Klisovića, upitao je u petak upravlja li projektom sljemenske žičare mafija ili Grad Zagreb, pozvavši Jelenu Pavičić Vukičević da odgovori postoji li pritisak na nju zbog neizdavanja uporabne dozvole.

“Neka Jelena Pavičić Vukičević javno progovori postoji li kakav pritisak na nju zbog neizdavanja uporabne dozvole jer se bez nje ne može isplatiti zadnja rata novca izvođaču, tvrtki Pionir. Gubitak tako velikih svota novca stvara nervozu”, rekao je Petek novinarima ispred donje postaje žičare.

>>>Škare Ožbolt traži zapisnik s tehničkih pregleda žičare: Pavičić Vukičević ‘obmanjuje javnost’

Petek ističe kako je žičara projekt koji su zajedničkim snagama realizirale stranke BM365 i HDZ, a sada se “lopataju” priopćenjima između ministarstava, Grada Zagreba i Državnog inspektorata tko kome jest ili nije poslao dozvole i dokumente o rezultatima istraživanja buke uz trasu žičare.

“Neka svi objave svu dokumentaciju o projektu. Ovako građani nemaju podatke i ne znaju kome vjerovati”, poručio je Petek.

Palež automobila

Naglašava kako žičara šest mjeseci od završetka radova nema dozvolu za puštanje u promet, nema uporabnu dozvolu, a Gradu je na naplatu stigla prva rata 15-godišnjeg kredita u iznosu od 50 milijuna kuna.

“Netko mora biti odgovoran zbog prolongiranja puštanja žičare u pogon. Policija mora istražiti postoji li poveznica između toga što se gospođa koja živi uz trasu žičare žalila na buku i paljenja njezina automobila. A o svemu bi mogli progovoriti i ostali kandidati na izborima”, smatra Petek.

>>>Klisović komentirao ‘mafijašku’ palež automobila, položio cvijeće na Spomen području Dotrščina

Smatra kako je za društvo izuzetno opasno kada se ne reagira na događaje poput ovoga, gdje osoba progovori o radu Gradske uprave te joj bude podmetnut požar u roku nekoliko sati, jer se radi o zastrašivanju.

>>>Škoro zatražio istragu moguće veze između paleži automobila i ‘političko-poslovnih’ grupacija

Petek je uvjeren da će moguće preinake oko bukobrana žičare opet koštati nove milijune, što će na kraju platiti građani.