Politika

Plenković primio ministricu Slobodne Države Bavarske Michaelu Kaniber: Vlada

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je u Banskim dvorima državnu ministricu za prehranu, poljoprivredu i šumarstvo Slobodne Države Bavarske Michaelu Kaniber.

U razgovoru je istaknuta važnost dobre hrvatsko-bavarske gospodarske suradnje, pri čemu se Hrvatska svrstava među deset najvećih bavarskih trgovinskih partnera u srednjoistočnoj i jugoistočnoj Europi. Bavarska je treća po visini stranih ulaganja u Hrvatsku i više od 1.300 bavarskih poduzeća posluje s Hrvatskom. Potvrđeno je da će se 13. studenog u Munchenu održati Hrvatski gospodarski dan, u prostorijama Obrtničke komore za München i Gornju Bavarsku.

Michaela Kaniber; Foto: Vlada RH

Predsjednik Vlade Plenković izrazio je zadovoljstvo zbog dugogodišnjeg uspješnog rada Stalne hrvatsko-bavarske komisije, kroz koju se ostvaruju brojni zajednički projekti, suradnja gospodarskih i obrtničkih komora, projekti iz područja kulture, znanosti, obrazovanja, unutarnjih poslova, poljoprivrede i zdravstva. Idući sastanak Stalne hrvatsko-bavarske komisije održat će se 10. i 11. listopada 2019. u Zagrebu.

Bilo je riječi i o turizmu i uspješnoj ovogodišnjoj turističkoj sezoni u Hrvatskoj, s obzirom i da velik broj njemačkih turista koji je posjetio Hrvatsku dolazi iz Bavarske, a naglašeno je i da ukupnom jačanju odnosa Hrvatske i Bavarske pridonosi i zajednica Hrvata koja živi u Bavarskoj.