FunPreporučeno

Potvrđena produkcija Matrixa 4: Variety

Keanu Reeves i Carrie-Anne Moss će reprizirati uloge Nea i Trinity u četvrtom nastavku Matrixa, doznaje u ekskluzivnoj maniri Variety.

Na scenariju će raditi sukreatorica originalne trilogije Lana Wachowski zajedno s bosansko-američkim piscem Aleksandrom Hemonom (The Lazarus Project) i Davidom Mitchellom (Cloud Atlas), a u projekt je uključen i Grant Hill koji se u produkciju Matrixa uključio nakon prvog filma.

“Mi ne možemo biti uzbuđeniji zbog ponovnog ulaska u Matrix s Lanom,” izjavio je za Variety predsjednik Warner Bros. Pictures grupe Toby Emmerich. “Lana je istinski vizionar – jedinstven i originalni filmaš – i mi smo oduševljeni što ona piše, režira i producira ovo novo poglavlje iz Matrix svemira.”

>>>Charlize Theron kaže da je njezin stariji sin curica

Transrodna Lana je dodala da su brojne ideje koje je s transrodnom sestrom Lilly Wachowski istraživala prije 20 godina o našoj stvarnosti sad još relevantnije. “Ja sam jako sretna zbog vraćanja ovih likova u moj život i zahvalna na novoj prilici da radim sa svojim briljantnim prijateljima,” rekla je.

Variety navodi da producenti ciljaju na početak snimanja početkom iduće godine.

Prvi “The Matrix” je kultni status stekao odmah nakon premijere u proljeću 1999. godine. Uslijedila su dva nastavka, “The Matrix Reloaded” i “The Matrix Revolutions”, plasirana u 2003. Procjenjuje se da je globalni utržak sva tri filma veći od 1.6 milijarde dolara.