PolitikaPreporučeno

Predsjednik: uvjetovanje života covid potvrdama ‘van razuma – sumrak pameti’ | VIDEO

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u subotu je komentirao totalitaristički poriv prema uvjetovanju života postojanim testiranjem na koronavirus i covid potvrdama koje na snagu stupa 16. studenoga na neodređeno vrijeme, ocijenivši kako je riječ o “sumraku pameti”.

>>>Stožer snaži uvjetovanje cijepljenja – života s covid propusnicama, Grabancijaš evocira Dachau

Upitan što misli o gledištu Hrvatske biskupske konferencija (HBK) koja je u petak komentirala novostvoreno “ozračje određenih pritisaka” na necijepljene osobe i zatražila da sve mjere i odluke za sprječavanje širenja zaraze koronavirusom budu “bez prisile i uvjetovanja”, predsjednik je odgovorio da se slaže s ocjenom i porukom biskupa.

“Slažem se s tim. Ovo je sumrak pameti, Svjetska zdravstvena (organizacija) sugerira državama da krenu s radikalnim restrikcijskim mjerama i mandatima. To je potpuno pogrešno. Ja se ne usudim govoriti o kvaliteti pojedinih cjepiva, vjerujem agencijama i istraživačima, mehanizme znam vrlo laički… ali nakon godinu i pol dana ne shvaćam kakvo je ovo ludilo s mjerama, potpuno besmisleno,” rekao je predsjednik ocijenivši da su posredne ili neposredne prisile na cijepljenje ili uvjetovanje života covid prosvjedima “van razuma, logike, formalne logike, silogizama.., ako hoćete i morala.”

Pratite nas na Google vijestima

Comments (2)

  1. […] Predsjednik: uvjetovanje života covid potvrdama ‘van razuma – sumrak… 13/11/2021 […]

  2. […] >>>Predsjednik: uvjetovanje života covid potvrdama ‘van razuma – sumrak pameti’ | VI… […]

Comments are closed.