PolitikaPreporučeno

Putin pobrojao ukrajinske gubitke u mehanizaciji: gore prilično dobro

Ukrajinski vojnici shvaćaju da nemaju šanse protiv herojstva i hrabrosti boraca Ruskih oružanih snaga, rekao je u srijedu predsjednik Vladimir Putin.

>>>Ukrajinci u protuofenzivi gube dugotrajne položaje u smjeru Limana i Bahmuta

“Zahvaljujući hrabrosti i heroizmu naših boraca, zahvaljujući zapovjedničkoj spremnosti da se odbije svaka agresivna akcija protiv Rusije, vjerujem da neprijatelj nema šanse. Oni to razumiju i zato su sada zastali,” rekao je Putin tijekom sastanka s diplomcima vojne akademije.

“Ukrajinske su snage započele (protuofenzivu) 4. lipnja, angažirajući strateške rezerve. Zanimljivo je da trenutno promatramo određeno zatišje,” nastavio je. “To je zbog toga što je neprijatelj pretrpio ozbiljne gubitke u ljudstvu i vozilima.”

Predsjednik je naveo da traju “pojedini elementi neprijateljstva: granatiranje, izviđanje u snazi”.

>>>‘Zagonetna’ stanka ukrajinske protuofenzive | Muzika

“No, ponavljam, trenutačno nema aktivne ofenzive.”

Odgovarajući na pitanje o uništenim zapadnjačkim borbenim vozilima, Putin je naveo da “ofanzivni potencijal još nije iscrpljen” i da neprijatelj promišlja gdje i kako iskoristiti rezerve.

“Koliko – to zahtjeva pogled na brojke. Ukupno i zaključno s prošlom večeri to je 245 tenkova i 678 oklopnih vozila različitih tipova. Naravno, to uključuje Leoparde, francuska vozila na kotačima, američka oklopna vozila – sve,” rekao je prema citatu TASS-a.

“Gore prilično dobro,” zaključio je.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Comments (2)

  1. […] >>>Putin pobrojao ukrajinske gubitke u mehanizaciji: gore prilično dobro […]

Comments are closed.