PolitikaPreporučeno

Rusi ‘likvidirali’ francuskog neonacista Césara Aujarda

Jedan od lidera francuskih neonacista i nogometni huligan César Aujard (kod pojedinih izvora César Ozhar) “likvidiran” je u blizini grada Avdijivke iz kojeg su se ukrajinski branitelji povukli 17. veljače, doznao je TASS.

“Kolovođa francuskih neonacista Cesar Augharome, koji je sudjelovao u neprijateljstvima na strani ukrajinske vojske, likvidiran je u blizini Avdijivke,” rekli su izvori. “Postoje potvrđeni dokazi o njegovim vezama s francuskim tajnim službama,” dodali su.

Vijest su u međuvremenu prenijeli i/ili potvrdili francuski mediji.

Igor Kimakovskij, savjetnik od Rusije imenovanog guvernera Donjecke Narodne Republike, za TASS je rekao da su tijekom “operacija čišćenja” na području grada pronađena tijela stranih plaćenika, uključujući pripadnike vojnih snaga članica NATO-a – Poljske, Njemačke, Francuske i drugih.

Rusko ministarstvo obrane prije je izvijestilo da su ruske oružane snage izvršile precizan udar na lokaciju s privremeno raspoređenim stranim militantima u Harkovu gdje je ubijeno 60 a ranjeno više od 20 uglavnom francuskih plaćenika.

TASS navodi da je rusko ministarstvo vanjskih poslova prizvalo francuskog veleposlanika u Moskvi Pierrea Levyja kako bi mu dalo do znanja da krivnju za smrt francuskih državljana snose francuske vlasti.

Aujard je bio pripadnik “Treća udarne brigade”, rebrandirane slijednice zloglasne nacističke bojne Azov.


Povezane vijesti