PreporučenoTech

Saudijski princ odbacio ponudu Muska za preuzimanje Twittera u epohalnoj borbi za slobodu govora

Saudijski kraljevski investitor, princ Alwaleed bin Talal, u četvrtak je kao jedan od velikih dioničara Twittera odbacio ponudu milijardera Elona Muska za preuzimanje tog mikro-bloga i njegovo povlačenje s javnog tržišta dionica.

>>>Pripazite na HDZ-ov poriv prema kriminalizaciji kritike

“Ne vjerujem da predložena ponuda Elona Muska dolazi blizu intrinzične vrijednosti Twittera s obzirom na njegov potencijal rasta, ” napisao je princ u objavi na Twitteru.

Musk je u četvrtak ponudio preuzimanje Twittera za oko 43 milijarde dolara, samo nekoliko dana nakon što je otkrio 2.9 milijardi dolara vrijedan udjel u tom mikroblogu za razmjenu kratkih misli, iliti cvrkuta.

>>>Prihodi TikToka od oglašavanja u 2022. veći od združenih prihoda Twittera i Snapchata | izvješće

Milijarder, koji na Twitteru uživa naklonost više od 81 milijuna sljedbenika, u četvrtak je u večernjim satima objavio anketu u kojoj korisnike propituje o nakani da kompaniju povuče s javnog tržišta.

>>>Merkel osudila trajni ‘ban’ Trumpa, Twitter

Grabancijaš je u petak u osam sati ujutro zabilježio podršku 84% od 2,108,017 osoba koje su odlučile sudjelovati u glasanju.

Musk slovi kao apsolutist slobode govora čije gledište dobro ilustrira znamenita misao povjesničarke Evelyn Beatrice Hall koja je u komentaru Voltairea i njegovog otpora cenzuri rekla: “Nimalo ne odobravam ono što govorite ali ću do smrti braniti vaše pravo da to kažete.”

>>>Sud oslobodio građane optužene za verbalni delikt na Plenkovića, Milanović podržao odluku

Činjenica da je na njegov poriv odgovorio saudijski princ, čije je gledište sušta suprotnost, zgodna je manifestacija poslovičnog i metafizičkog dualizma.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima