PreporučenoTech

Elon Musk traži preuzimanje Twittera

Milijarder Elon Musk u četvrtak je ponudio preuzimanje Twittera za oko 43 milijarde dolara, samo nekoliko dana nakon što je otkrio 2.9 milijardi dolara vrijedan udjel u tom mikroblogu za razmjenu kratkih misli, iliti cvrkuta.

Njegova ponuda dionicu vrednuje na 54.20 dolara, što je za oko 38% više od njezine kotacije 1. travnja, posljednjeg dana prije njegove objave da je u posjedu 9% dionica.

>>>Twitter najavio udvostručenje prihoda na najmanje 7.5 milijardi dolara u 2023., dionica poskočila

Kretanja na tržištu neposredno prije njegova otvaranja sugeriraju da će dionica nakon zvona skočiti za 12%.

“Društveni imperativ”

“Otkad sam napravio svoju investiciju shvatio sam da kompanija u sadašnjem obliku neće prosperirati niti služiti svojem društvenom imperativu. Twitter kao privatnu kompaniju treba transformirati,” napisao je Musk u pismu predsjedniku Twittera Bretu Tayloru.

>>>Elon Musk mogao bi postati prvi svjetski bilijunaš | Morgan Stanley

“Moja je ponuda najbolja i konačna i ako neće biti prihvaćena morat ću ponovno procijeniti svoj položaj dioničara,” dodao je prema citatu Reutersa.

>>>Prihodi TikToka od oglašavanja u 2022. veći od združenih prihoda Twittera i Snapchata | izvješće

Musk je prije u mjesecu nakon razgovora s direktorima Twittera odbio ponudu za ulazak u upravni odbor i rekao da bi kompanija svoje sjedište trebala ustupiti beskućnicima.

Analitičari su tada odvagnuli da odbijanje sudjelovanja u upravljanju sugerira nakanu preuzimanja.

Musk je jedan od najznamenitijih i najpopularnijih korisnika Twittera gdje je od 2009. godine stekao više od 80 milijuna sljedbenika. Objave na njegovoj vremenskoj crti učestalo tresu tržišta i utječu na kotacije pojedinih dionica ili kriptovaluta, uključujući dionicu Tesle i njemu omiljeni digitalni token dogecoin.

>>>Musk nastavlja s velebnim remećenjem kriptotržišta, izazivanjem gnjeva i psihoze ‘bitcoinera’

Navedeno izaziva pažnju i povremene (re)akcije američkih regulatora.

Musk je rekao da je financijski savjetnik u pokušaju preuzimanja američki bankarski div Morgan Stanley.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Comments (2)

  1. […] Musk je planove o preuzimanju Twittera otkrio 14. travnja uz podršku najvećih zajmodavaca Wall Streeta, s izuzetkom onih koji savjetuju aktualnu upravu. […]

Comments are closed.