PolitikaPreporučeno

Sinčić na Zvijezdi: EPPO je iz RH primio oko 430 prijava

Europarlamentarac i kandidat “Prava i pravde” na izborima za novi saziv Europskog parlamenta Ivan Vilibor Sinčić u srijedu je u Karlovcu komentirao oštećenja u gradskoj jezgri Zvijezdi zbog ulaganja u vodnokomunalnu infrastrukturu rekavši da je izvođenje radova “katastrofalno”.

Uz Sinčića su bili stranački kolege Mislav Kolakušić i Ivan Lovrinović te predstavnici inicijative građana Zvijezde i Gaze koji se protive načinu izvođenja radova u sklopu projekta “Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Karlovac – Duga Resa” gradske tvrtke “Vodovod i kanalizacija” vrijednih više od 67 milijuna eura.

Sinčić je ustvrdio da Karlovačka županija i Hrvatska imaju velikih problema u svim fazama projekata, a da je sve to počelo s izgradnjom Hidroelektrane Lešće gdje je “zamračeno” jako puno novca.

“Pokušavamo napraviti sve da ovaj problem dođe do europskih tijela, ali mora doći i do hrvatskih. Uvjerio sam se da Europu to ne zanima. Svaki loš projekt koji je napravljen u Europskoj uniji je verificirala Europska komisija. Građani se mogu nadati isključivo Uredu europskog javnog tužitelja kojemu je iz Hrvatske poslano oko 430 prijava, a oko deset posto od tog broja je poslao naš ured”, naveo je Sinčić.

“Nemojte biti tihi”

Predsjednik stranke “Pravo i pravda” Mislav Kolakušić je naglasio da “ne postoji besplatan novac”. “Sada Hrvatska dobiva više nego što uplaćujemo, ali čim dođe do proširenja, dobit ćemo manje nego što ćemo uplaćivati. Irska duplo više uplaćuje nego što dobiva od EU”, rekao je.

Sporan projekt u Karlovcu se financira iz europskih fondova, a Kolakušić je rekao da “radovi ne smiju nanositi štetu, nego moraju biti izvedeni na pravilan i ispravan način”.

“Europa to neće provjeravati, to ih ne zanima, njih zanima tablica i matematika kako ćete to potrošiti. Mogu puno učiniti građani, ne smiju u tišini dopustiti da nastaje ovakva katastrofa, da se netom obnovljene zgrade raspadaju jer netko nema pojma”, istaknuo je.

Građani, dodao je, imaju glas koji se pretvara u vlast na izborima, a bez izbora im uvijek i svaki dan ostaje glas. “Nemojte biti tihi, radite da se istina čuje i sve se može popraviti”, poručio je Kolakušić.


Related Posts

Comment here