Politika

Sinčić: želimo se boriti protiv korporativne bezumne gradnje na jadranskoj obali

Potpredsjednik stranke Pravo i pravda Ivan Vilibor Sinčić u petak je u Rijeci istaknuo da se bore za suverenitet, što znači, kako je pojasnio, da se odluke donose u Hrvatskoj, a ne da se slušaju naredbe iz Bruxellesa ili Washingtona.

Sinčić je na konferenciji za novinare rekao da se Pravo i pravda želi boriti protiv korporativne bezumne gradnje na jadranskoj obali.

Mijenjan je zakon o pomorskom dobru kako bi se omogućilo velikim europskim i američkim korporacijama da dođu i, uz blagoslov Vlade, gotovo zauvijek dobiju koncesije na dio obale, gdje zagrade plaže i onemogućuju pristup, a profit odnose u svoje države, rekao je Sinčić.

Potpredsjednik stranke Pravo i pravda Ivan Vilibor Sinčić u Rijeci se družio s građanima; Foto: Miljenko Klepac/Hina

U slučajevima bespravne gradnje građani zovu inspekcije, one dođu, ostave zabranu gradnje ili kaznu, a investitor pod pokroviteljstvom HDZ-a ili IDS-a ukloni tu zabranu i nastavi s gradnjom, naveo je Sinčić.

“U kaznenom zakonu ima odredba o kažnjavanju bespravne gradnje i zatvorskom kaznom. Ovdje uz milost i blagoslov vladajućih struktura radi što tko hoće i tako se pogoduje mafiji i korporativnom interesu. Uvest ćemo red, provodit će se hrvatski zakoni i prestat će ova smijurija koja se događa pod blagoslovom ministra Butkovića”, zaključio je Ivan Vilibor Sinčić.

Sinčić i predsjednik političke stranke Pravo i pravda Mislav Kolakušić su se u petak družili s građanima na riječkom Korzu.

Kolakušić nije sudjelovao na konferenciji za novinare.Povezane vijesti