Politika

Kolakušić: Linić je najveće zlo hrvatske privrede, Plenković je oteo Agrokor

Predsjednik stranke Pravo i pravda, europarlamentarac Mislav Kolakušić, u petak je u Rijeci dao podršku kandidatu novoformirane stranke u VIII. Izbornoj jedinici, Ivanu Viliboru Sinčiću i uzgred podsjetio na svoje korijene i inicijativu građanske Udruge Antikorupcija.

“Željeli smo utjecati na smanjenje korupcije, koju je na maksimalnu razinu doveo Slavko Linić. On je najveće zlo hrvatske privrede, napisao je predstečajni zakon i tako omogućio kriminalcima da prevare poštene poduzetnike i ubio duh gospodarstva i poduzetništva u sljedećih 10 godina”, izjavio je Kolakušić. Dodao je kako će nastojati da se tako nešto više nikad ne dogodi.

Predsjednik stranke Pravo i Pravda Mislav Kolakušić i potpredsjednik stranke i nositelj u 8. izbornoj jedinici Ivan Vilibor Sinčić družili su se sa Riječanima na Korzu i predstavili svoj izborni program. Na fotografiji Ivan Vilibor Sinčić i Mislav Kolakušić; Foto: Miljenko Klepac/HINA

“Poslije Linića je došao Andrej Plenković, oteo Agrokor, kojem se ni danas ne zna stvari vlasnik”, ustvrdio je Kolakušić.

“U Hrvatskoj je korupcija utemeljena na propisima koji se izglasavaju u Saboru, a mi ćemo prvi put imati prilike u Saboru zaustaviti štetne propise prije nego što budu doneseni”, naveo je.

Kolakušić je rekao da su razgovarali s drugim akterima suverenističke orijentacije, poput Mosta, Hrvatskih suverenista ili Karoline Vidović Krišto, kako bi se okupili i da se ne rasipaju glasovi. No to oni nisu prepoznali i propustili priliku da osvojimo 45 do 55 mandata, rekao je.

Grabancijaš/Hina


Politička putovanja Mislava Kolakušića

Comment here