PolitikaPreporučeno

DP potpisao koalicijske sporazume, Penava komentirao postizborne saveze

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava u srijedu je sa strankama Agrameri, Pravo i pravda, Demokratski HSS, Zelena lista, Blok za Hrvatsku te s nezavisnima zastupnicima potpisao koalicijski sporazum poručivši kako žele povjerenje za promjene na bolje za građane.

Penava je na konferenciji za novinare kao glavne prioritete označio rješavanje demografskog problema, zaštitu hrvatske poljoprivrede, vraćanje života u sela i sprječavanje ilegalnih imigracija kako bi Hrvatska s njezinim građanima ostala najsigurnija zemlja Europske unije.

Zlatko Hasanbegović, Ivan Penava i Mislav Kolakušić; Foto: Denis Cerić/HINA

Kao treća politička snaga idemo uzeti ono što nam pripada, na što su hrvatski narod i birači spremni i vidjeti koje su opcije relevantne, istaknuo je dodavši kako nisu ovdje zbog svojih taština, imena i prezimena, nego rješavanja ključnih hrvatskih problema po prioritetima. Uvjeren je da bez njih neće moći biti formirana iduća vlada.

Koalicijski potencijali

Na novinarski upit je li mu bliži HDZ ili SDP rekao je kako je to prvenstveno onaj tko će, kao pouzdaniji partner podržati njihov plan i program u interesu hrvatskog naroda i građana te da su svjesni da koalicija zahtijeva kompromise,

To nikako ne može biti SDSS ni Možemo, jer  ono što radi premijer Plenković sa Pupovcem i Stanimirovićem je isto što radi i Sandra Benčić i mi tu nemamo što tražiti, poručio je Penava.

Mislav Kolakušić, Ivan Penava i Zlatko Hasanbegović tijekom potpisivanja sporazuma; Foto: Denis Cerić/HINA

Dodao je kao Hrvatska treba konačno dobiti Vladu i vlast koja će početi voditi brigu o interesima građana, a ne o taštinama dva brda kako što imamo sada. Pozvao je birače da ne nasjedaju na priču o samo dva izbora i biranju manjeg zla.

Vraćanje suvereniteta, iseljeništva

Upitan vide li se u suradnji s Milanovićem na “trećoj republici”, Penava je rekao je kako ga to ne zanima i da DP-a nema u toj priči, nego u vraćanju suverenosti u punom opsegu  od poljoprivrede do financijskog i naftnog  sektora. Imamo republiku već više od 30 godina u kojoj stvari nisu dobre, iz koje je u 12 godina iselilo pola milijuna građana.

Rekao je kako bi im Most bio prihvatljiv partner i da su mu nudili koaliciju , jer i je svjetonazorski blizak i izrazio žaljenje što do toga nije došlo.

Ustavni sud koji kadroviraju HDZ i SDP je “višak”, jer nije meritoran i zbog toga jer služi tim strankama, a ne svojoj svrsi da bude objektivna brana i zaštita Ustava i njegovih vrijednost, ustvrdio je Penava.

Treća politička sila u Hrvatskoj

Predsjednik stranke Pravo i pravda Mislav Kolakušić zauzeo se za strogo kažnjavanje ilegalnih prelazaka hrvatske državne granice, no da ne treba izjednačavati kriminalce s izbjeglicama i ljudima u potrebi.

Ustvrdio je kako je DP treća politička snaga u Hrvatskoj, a da će nakon objave izbornih rezultata vidjeti koliko su jaki i koliko su drugi jaki.

“S HDZ-om ne bih išao ni da je smak svijeta, promijenili su nekoliko predsjednika i sve su korumpiraniji”, ustvrdio je.


Povezane vijesti

Comment here