FunPreporučeno

‘Soba za silovanje’ i friški komentari optužbi protiv Marilyn Manson

Ekscentrični američki glazbenik Marilyn Manson posljednje dane provodi u samoći, bez želje za izlazak u javnost ili razgovore s predstavnicima medija. Povlačenje stiže nakon što je najmanje 5 žena reklo da ih je Manson psihički i fizički zlostavljao.

>>>Evan Rachel Wood imenovala Marilyna Mansona kao teškog zlostavljača, seksualnog grabežljivca

Optužbe je prva iznijela glumica i aktivistkinja Evan Rachel Wood (Westworld) koja je u vezu s pjevačem stupila u svojoj 18-oj godini, kad je on imao 36.

“Ime mog zlostavljača je Brian Warner, u svijetu također poznatom kao Marilyn Manson,” napisala je na Instagramu. “On me je počeo uvjetovati kao tinejdžerku da bi me užasno zlostavljao godinama. Isprao mi je mozak i manipulacijom natjerao na pokornost. Meni je dosta života u strahu od odmazda, objeda ili ucjena. Ovdje sam da bih razotkrila ovog opasnog muškarca i prozvala mnoge industrije koje su ga ostvarile, prije nego što uništi još života. Ja stojim uz brojne žrtve koje više neće šutjeti.”

Zabrinutost bližnjeg

TMZ javlja da je policija u srijedu “preplavila” dvorište i kuću Mansona u Hollywood Hills nakon što je neimenovana osoba rekla da on ne odgovara na pozive i izrazila zabrinutost oko njegova stanja.

>>>Kate Winslet usporila otkucaje srca, oborila rekord Toma Cruisa u ‘snimanju na dah’

Policija je rekla da su učestali pokušaji da se glazbenika potakne na razgovor bili neuspješni. Situacija se smirila tek nakon što je predstavnik pjevača rekao da je on dobro i “jednostavno ne želi izaći.”

Manson je u prvoj reakciji odbacio optužbe. “Moje intimne veze uvijek su bile sporazumne i s partnerima koji su istomišljenici. Neovisno kako – i zašto – drugi sada odlučuju krivo predstavljati prošlost, to je istina,” objavio je na Instagramu.

Malo dobrih riječi

Glazbeniku je u međuvremenu u pomoć priskočila bivša supruga, umjetnica, poduzetnica… i porno glumica Dita Von Teese. Par je u brak koji je formalno potrajao sedam godina stupio u prosincu 2005. godine.

>>>U strahu od Me too pokreta američki izdavači bježe od memoara Woodyja Allena

Von Teese je u pažljivo sročenoj izjavi napisala da “još uvijek procesira” vijesti, izrazivši podršku ženama koje su progovorile.

“Molim vas znajte da se detalji koji su izašli u javnost ne podudaraju s mojim osobnim iskustvom tijekom naših 7 godina kao para. Da je tako, ja se nikad ne bih za njega udala (…) otišla sam 12 mjeseci kasnije zbog uživanja droge i nevjere,” napisala je.

O skandalu je progovorio i Trent Reznor, frontmen grupe Nine Inch Nails koji slovi kao “mentor” Mansona zaslužan za produkciju njegovog prvog albuma “Portrait of an American Family”.

Reznor se našao na meti medija nakon što se društvenim mrežama počeo širiti pasus iz Mansonove knjige “The Long Hard Road Out of Hell” objavljene u 1998. godini u kojem autor tvrdi da je Reznor seksualno zlostavljao pijanu ženu.

Reznor je u izjavi za javnost ponovio da su bilješke “totalna izmišljotina” Mansona.

>>>Matthew McConaughey u memoaru podijelio crtice o seksualnom zlostavljanju

“Kroz godine sam bio jasan i glasan o mojoj nesklonosti Mansonu kao osobi i s njim sam veze presjekao prije gotovo 25 godina. Kao što sam rekao tada, pasus iz memoara je totalna izmišljotina. To me je naljutilo i uvrijedilo kad je izašlo i tako je ostalo do danas.”

“Soba za silovanje”

Optužbe je u objavama na Twitteru komentirala i Grammyjem nagrađena američka indie glazbenica Phoebe Bridgers.

“Bila sam u kući Marilyn Mansona s nekim prijateljima kao tinejdžerka. Bila sam veliki fan. On je jednu od soba u svojoj kući zvao ‘sobom za silovanje’, ja sam mislila da je to još jedna primjer njegovog užasnog brucoškog smisla za humor. Ja sam prestala biti fan. Stojim uz sve koji su se odlučili na iskorak,” napisala je Bridgers. “Izdavač je znao, menadžment je znao, bend je znao. Njihovo sadašnje distanciranje, hinjenje da su šokirani u užasni jebeno je patetično.”

https://twitter.com/phoebe_bridgers/status/1357371191732953089

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima