Politika

Split: još troje umirovljenika prebačeno u bolnicu, potvrđena zaraza četiri djelatnice

Još troje štićenika Doma za starije i nemoćne osobe u Splitu zbog sumnje na koronavirus prebačeno je u bolnicu, a kod četiri je djelatnice Doma potvrđena zaraza Covidom 19, doznaje se u četvrtak u KBC-u Split.

>>>Nabacivanje i prebacivanje krivnje, činjenice o propustu u splitskom Domu za starije: COVID-19

I oni su, kao i prethodno evakuiranih 49 umirovljenika, imali povišenu temperaturu zbog čega ih se kolima Hitne medicinske pomoći sinoć prebacilo na Kliniku za infektologiju splitske bolnice. U bolnici kažu da je stanje deset pacijenata kod kojih je potvrđena zaraza koronavirusom za sada dobro.

Osim štićenika Doma, koronavirusom su zaražene i četiri djelatnice koje se nalaze u samoizolaciji, a za još tri djelatnika će nalazi na COVID 19 biti gotovi tijekom dana.

>>>ODO u Splitu naložio policijske izvide u splitskom Domu za starije i nemoćne

Pojavila se informacija da simptome koronavirusa osjećaju štićenici i s ostalih katova, a ne samo s drugog, no ta informacija nije službeno potvrđena.

Jučer je u Domu završen izvid Epidemiološke službe koja je razgovarala sa zaposlenicima i štićenicima, te snimala situaciju, a danas će je na tom mjestu po nalogu Općinskog državnog odvjetništva zamijeniti policija.