FunPreporučeno

Svjedočanstva kristaliziraju sliku ‘nemara i neprofesionalnosti’: tragedija na setu filma ‘Rust’  

Alec Baldwin je pištolj povukao preko tijela i usmjerio ga prema kameri tijekom uvježbavanja scene na setu filma “Rust” kad je oružje opalilo bojevi metak koji je 42-godišnju snimateljicu Halynu Hutchins pogodio u prsa, izvještava Reuters pozivajući se na svjedočenja pod prisegom.

Glumcu je revolver uručen uz napomenu da u njemu nema metaka.

>>>Glumac Alec Baldwin revolverom ubio redateljicu fotografije, ranio redatelja filma ‘Rust’

Redatelj “Joel (Souza) je izjavio da je Alec sjedio na klupi u crkvenom setu i uvježbavao izvlačenje preko tijela. Joel je rekao da je gledao preko ramena (Hutchins) kad je čuo nešto što je zvučalo poput biča i glasan zvuk pucnja.”

Hutchins je upucana u prsa, navodi se u sudskim dokumentima.

“Joel se tada nejasno sjeća da se (Hutchins) požalila na bol u trbuhu za koji se uhvatila. Joel je također rekao da je (Hutchins) započela posrtati unazad i da su joj pomogli da legne na tlo,” dodaje se.

Snimateljica je rekla da ne osjeća noge, posvjedočio je kamerman Reid Russel koji je stajao u njezinom blizini u trenutku pucnjave.

Ured šerifa u ponedjeljak je nastavio istragu.

“Nemar i neprofesionalnost”

Mnogobrojni mediji u međuvremenu su izvijestili o lošim uvjetima rada i opasnim radnjama na setu niskobudžetnog filma, kao i o neiskustvu oružarke Hannahe Gutierrez Reed.

“Reid je izjavio da je snimateljska ekipa bila nezadovoljna produkcijom, uključujući plaće i smještaj,” navodi se u zapisu o svjedočanstvima koja potvrđuju izvještaje da je šest pojedinaca zbog nezadovoljstva napustilo set.

Serge Svetnoy, glavni električar za “Rust”, na Facebooku je objavio da je Hutchins držao u rukama dok je umirala, za njezinu je smrt okrivio “nemar i neprofesionalnost”.

Portal posvećen slavnima TMZ.com, u međuvremenu je citirao neimenovane izvore koji navode da su revolver uručen Baldwinu prije tragedije koristili članovi ekipe za vježbanje gađanja izvan seta, korišteni su pravi meci.

>>>‘Nervozna, neiskusna’ i nezrela oružarka u fokusu tragedije na setu filma ‘Rust’

Los Angeles Times doznaje da je prije više od tjedan dana jedan od kaskadera također ispalio bojevu municiju nakon što mu je rečeno da je revolver “hladan”, što u industrijskom žargonu znači da u njemu nema metaka.

Prema sudskim dokumentima, revolver je Baldwinu predao pomoćnik redatelja Dave Halls s više od 20 godina iskustva u filmskom biznisu. Različiti mediji propituju ili donose crtice koje sugeriraju njegov nemar.

Predmet istrage je i oružarka.

Pratite nas na Google vijestima

Comments (2)

  1. […] Svjedočanstva kristaliziraju sliku ‘nemara i neprofesionalnosti’: tr… 25/10/2021 […]

  2. […] Svjedočanstva kristaliziraju sliku ‘nemara i neprofesionalnosti’: tr… 25/10/2021 […]

Comments are closed.