Biznis i ekonomija

Tegra i Colas potpisali ugovor, kreće izgradnja prve faze čakovečke sjeverne obilaznice

U Zagrebu je danas u nazočnosti ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića i ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Darka Horvata potpisan Ugovor za izvođenje radova na izgradnji I. faze sjeverne obilaznice grada Čakovca, piše u objavi na stranicama ministarstva koju prenosimo u cijelosti.

Ugovor su potpisali predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić i predstavnici odabrane zajednice ponuditelja, ispred tvrtke TEGRA d.o.o., predsjednik Uprave Ivan Kolarić, a u ime tvrtke COLAS HRVATSKA d.d., predsjednik Uprave Siniša Koščak.

>>>Horvat na konferenciji ‘Slavonija, mjesto vaše investicije’: usvojili smo novu, proaktivnu filozofiju

Potpisivanjem današnjeg Ugovora vrijednosti 35.387.872,95 kuna (bez PDV-a) osigurat će se sredstva za izgradnju prve faze obilaznice grada Čakovca u duljini od 1,64 km sa rokom izvođenja radova od godinu i pol dana.

“Zahvaljujem Hrvatskim cestama koje ravnomjerno vode računa o svim hrvatskim županijama i nadam se da će taj investicijski ciklus koji smo pokrenuli u prometu ukupne vrijednosti 20 milijardi kuna biti vidljiv i na terenu”

OLEG BUTKOVIĆ

“Započinje jedan od najvažnijih projekata na području Međimurske županije”

Uoči potpisivanja Ugovora prisutnima se obratio predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić koji je izrazio zadovoljstvo što nakon dugog razdoblja priprema započinje jedan od najvažnijih projekata na području Međimurske županije. „Osim prve faze obilaznice mi užurbano pripremamo i preostale dvije faze koje su zajedno procijenjene na iznos od oko 100 milijuna kuna. Vjerujem da ćemo do kraja godine imati glavne projekte i krenuti u rješavanje imovinsko-pravnih odnosa i za preostale dvije faze, a kako bismo u kontinuitetu, odmah nakon završetka ove dionice mogli nastaviti radove i na drugoj tj. trećoj fazi obilaznice, te na taj način riješiti sve one prometne probleme koji opterećuju i guše stanovnike Čakovca, poput učestalih prometnih gužvi u samom središtu grada“, istaknuo je Škorić.

Potpisivanju ovog važnog ugovora prisustvovala je i Sunčana Glavak, saborska zastupnica koja se, zajedno sa kolegama, zalagala za ovaj projekt te inicirala njegovu realizaciju. Ovom prigodom je istaknula kako je zadovoljna sa konačnom realizacijom ovog projekta za koji je i osobno vezana. Zahvalila je svima koji su sudjelovali u pripremi ovoga projekta te dodala kako realizacija ovakvih i sličnih projekata pokazuje što je u biti smisao i svrha bavljenja politikom.

„Za nas u Međimurskoj županiji ovo nisu samo projekti prometne infrastrukture, već su to projekti i od gospodarskog značenja. Izgradnja sjeverne čakovečke obilaznice omogućit će da se kompletan cargo promet izmjesti iz gradskog središta, stoga mislim da je investicija od 100 milijuna kuna dobro uložen novac. Isto tako sam siguran da će sekundarni, gospodarski efekti vrlo brzo povratiti uloženo. Sjeverna gradska zaobilaznica omogućit će transfer prometa iz Murskog Središća mimo središta Čakovca. Vjerujem da ćemo sa završetkom radova na svim započetim i planiranim projektima, uključujući i obilaznicu Nedelišća, kompletan promet u Županiji transferirati prema autocesti u pravcu Varaždina. Realizacija svih ovih projekata omogućit će regulaciju kompletnog prometa na prostoru Međimurske županije, od najistočnije općine Donje Dubrave, do najsjevernijeg hrvatskog grada Murskog Središća“, rekao je ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat.

Investicijski ciklus vrijedan 20 milijardi kuna

Prisutnima se obratio i ministar Oleg Butković koji je istaknuo kako će se izgradnjom nove obilaznice omogućiti micanje kompletnog tranzitnog prometa iz centra grada te povećati sigurnost prometa u Čakovcu.

„Zahvaljujem Hrvatskim cestama koje ravnomjerno vode računa o svim hrvatskim županijama i nadam se da će taj investicijski ciklus koji smo pokrenuli u prometu ukupne vrijednosti 20 milijardi kuna biti vidljiv i na terenu“, rekao je ministar Butković.

>>>Poduzetnici, pogledajte poticaje i slobodu dobiti, nabacite projekt za stvaranje radnih mjesta

Izgradnjom sjeverne čakovečke obilaznice Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture nastavlja sa projektima razvoja i modernizacije nacionalne cestovne infrastrukture.