PolitikaPreporučeno

Tehnički direktor CNN-a: pandemija je potrošna, stvar s klimom može se musti godinama | VIDEO

Mediji glavne struje i vodeće svjetske izvještajne agencije u posljednjim danima nastavljaju propovijedati neposredni klimatski usud i obarati povijesne temperaturne rekorde, no naracija, koja traje već desetljećima, nailazi na sve snažniji otpor i skepticizam javnosti.

Primjerice, društvene mreže ovih dana zabavlja i iritira iznenadna promjena palete boja u izvještajima o vremenskim (ne)prilikama i temperaturama.

Rasprava je široka i šarolika i dobrim dijelom zabavna, uz dijeljenje pregršt zanimljivih i/ili provokativnih (dez)informacija te provjeru činjenica u realnom vremenu.

“Najtopliji dan u posljednjih 120.000 godina”

U ilustraciji navedenog, gomila pobornika neposrednog klimatskog usuda, uključujući američke i europske zastupnike, danas širi informaciju da je “Zemlja upravo iskusila najtopliji dan u posljednjih 120.000 godina”.

Navedena je tvrdnja na Twitteru, koji je novi vlasnik Elon Musk oslobodio cenzure, odmah dočekana sa zaziranjem, kritikom ili sprdnjom.

Korisnici su se bacili na “provjeru činjenica” te otkrili da je izvor Sveučilište u Mainu čiji su administratori uslijed rastućeg interesa objavili bilješku s kojom jasno daju do znanja da informacija nema znanstvenog uporišta.

Među političarima koji su podijelili katastrofalni podatak je američka uber-liberalno-zelena zastupnica Ilhan Omar koju korisnici upravo kude i grde zbog “gluposti”.

Projekt istina

Osobitu pažnju u utorak plijeni “sting” operacija u glavnoj struji marginaliziranog i izbjegavanog, konzervativnog “Projekta istina” (engl. Project Veritas).

Jedna od članica aktivističke skupine čiji je cilj razotkrivanje političke propagande i korupcije je u travnju 2021. godine putem Tindera dogovorila randevu s tehničkim direktorom CNN-a, Charliejem Chesterom.

Direktor je kroz razgovor otkrio detalje o uredničkoj politici CNN-a, nastojanjima da se po svaku cijenu ocrni i sruši bivši američki predsjednik Donald Trump, potaknu strah i panika o bolesti COVID-19 i klimatskim promjenama.

“Pogledajte što smo napravili, izbacili smo Trumpa. Mogu sa 100 posto sigurnosti to reći i 100 posto vjerujem da nije bilo CNN-a, ne znam bi li Trump bio neizglasan,” rekao je Chester u videu. “Došao sam na CNN jer sam želio biti dio toga,” dodao je.

“Naš je fokus bio izbaciti Trumpa iz ureda, zar ne? Bez izgovora, to je ono što je bilo, zar ne? Dakle, naša sljedeća stvar bit će svijest o klimatskim promjenama,” nastavio je u drugoj snimci.

“U našem su uredu već najavili da ćemo se, kada javnost bude otvorena za to, početi fokusirati uglavnom na klimu… Postoji definitivan kraj pandemije. To će se smanjiti do točke u kojoj prestaje biti problem. Za klimu će trebati godine, pa će oni to vjerojatno moći musti podosta dugo.”

“Budite pripremljeni, to dolazi,” rekao je u maniri “proroka”.

Grabancijaš/Wide Awake Media


Povezane vijesti