Politika

Tomaševiću 631, Škori 0 donacija | izvješća o financiranju kampanje

Za potrebe kampanje za zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića do sada je utrošeno 741.598,11 kuna, a putem donacija građana i pravnih osoba za kampanju je prikupljeno 250.668,64 kuna, izvijestila je u ponedjeljak platforma Možemo!.

>>>Možemo! i Zagreb je NAŠ! najavili pravne korake: prijava Mlinarića Ćipe ‘vrhunac prljave kampanje’

Platforma Možemo! s koalicijskim partnerima predala je u petak, 21. svibnja, drugi financijski izvještaj vezan za financiranje kampanje za gradonačelnika Grada Zagreba, sukladno Zakonu o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma.

U njemu stoji da je do sada, za potrebe kampanje za gradonačelnika, utrošeno 741.598,11 kuna. Primljeno je donacija od 631 fizičke i pravne osoba, a prosječni iznos donacije iznosio je 397,25 kune. Ukupno je do sada putem donacija građana i pravnih osoba za kampanju za  gradonačelnika prikupljeno 250.668,64 kuna.

>>>Klisović, prvak u broju donatora Tomašević i Filipović prednjače u troškovima predizborne kampanje

Predstavnici zeleno-lijeve koalicije su izvijestili i da njihov financijski izvještaj još jednom pokazuje da se njihova kampanja i dalje temelji na manjim pojedinačnim donacijama građana, odnosno pokazuje široku potporu građanki i građana.

>>>Tomašević o financiranju, lažnim vijestima i huškačkoj retorici | utrka za Zagreb

“Kampanja smo s najvećim brojem malih donacija primljenih od građana. Ovim putem zahvaljujemo svima koji su donirali, kao i onima koji će to činiti i u narednim danima kampanje”, stoji u priopćenju u kojem je ponuđena i tablica koja donacije Tomaševiću uspoređuje s onima o kojima je u svojem financijskom izvještaju predao Domovinski pokret, odnosno Miroslav Škoro.

Grabancijaš/Hina

Comments (1)

  1. […] >>>Tomaševiću 631, Škori 0 donacija | izvješća o financiranju kampanje […]

Comments are closed.