PolitikaPreporučeno

Tomašević komentirao novu seriju ‘dezinformacija’, braniteljske programe i plaću od 25 soma kuna

Kandidat platforme Možemo za zagrebačkog gradonačelnika Tomislav Tomašević izjavio je u srijedu kako nije točno da će programi za branitelje u Zagrebu stati kada Možemo dođe na vlast, nego da će spajati gradske urede radi bolje koordinacije u provođenju programa.

>>>Pod okriljem slobode Domovinski pokret otvorio vrata dezinformacijama o koronavirusu | VIDEO

“Što se tiče lažnih optužbi da će programi za branitelje stati ako mi dođemo na vlast, mogu reći da to nije točno. Govorio sam više puta da ćemo spajati urede, a ne da ćemo ukinuti programe, jer ne vidim ni jedan grad u svijetu koji ima 27 gradskih ministarstava”, rekao je Tomašević novinarima.

Rekao je da Grad Zagreb i dalje može imati iste programe, ali smatra da će s manjim brojem resora biti efikasniji u njihovoj koordinaciji.

O policijskoj pratnji treba pitati policiju

Na pitanje ima li policijsku pratnju, Tomašević je odgovorio da o tome treba pitati policiju jer se on i njegovi kolege ne bave procjenom sigurnosti.

“Postoji neka komunikacija između nas i policije oko toga kakvi su sigurnosni rizici. Međutim, oni donose takve odluke, ne mogu govoriti u ime policije oko toga”, kazao je Tomašević.

>>>Tomašević o huškačkoj retorici Škore, sudbini gradskih pročelnika i otvaranju žičare | VIDEO

Zamoljen da komentira moguće gašenje zagrebačkog Radija 101, Tomašević je rekao da bilo kakvo gašenje medija na medijskoj sceni nije dobra stvar za demokraciju, pluralizam medijske scene i demokratsko društvo.

“Imamo dosta lošu situaciju s kanalom N1. Ukoliko dođe do gašenja Radija 101 mislim da to nikako nije dobro”, dodao je.

“Okretanje pile naopako”

Na pitanje o jučerašnjoj emisiji Otvoreno na HTV-u gdje je bio na sučeljavanju s Miroslavom Škorom te hoće li poduzeti pravne korake za njegove lažne navode, Tomašević je odgovorio kako je sada fokusiran na kampanju.

“Nije to bilo samo jučer. To je nevjerojatno okretanje pile naopako, da netko vas optužuje za prikriveno financiranje kampanje, a u isto vrijeme prijavljuje nula kuna donacija. Meni bi bilo neugodno da sam na mjestu Miroslava Škore da niti jedan građanin nije donirao ni jednu kunu za njegovu kampanju”, smatra Tomašević.

S druge strane, kaže, Internet je prepun plaćenih oglasa s lažnim informacijama o platformi, te o mojoj bližoj i široj obitelji.

“To netko plaća, i to sigurno ne košta trošak koji je Škoro prijavio u privremenom financijskom izviješću o kampanji”, ustvrdio je Tomašević.

>>>Škorin tabor mahnuo financijskim izvješćima nevladinih udruga, nabacio ‘hobotnicu’

Dodao je i kako je Željka Markić jučer izgovorila još jednu klevetu – da je imao 24 ili 25.000 kuna bruto plaću u jednoj udruzi.

“Neka navede u kojoj je to udruzi bilo i kada je to bilo”, pozvao je Tomašević i ocijenio da se “na sve strane vodi huškačka kampanja” i “kampanja dezinformiranja kakva još nije viđena na političkoj sceni u Hrvatskoj”.

Nitko iz desnog spektra nije izravno podržao Škoru

Napomenuo je da nitko od kandidata na desnom političkom spektru nije izravno podržao Škoru u drugome krugu, a kao razlog tome vidi agenciju koju je Škoro unajmio, Akterpublic, a koja zove građane te blati Tomaševića, ali i ostale kandidate s kojima se natjecao Škoro.

>>>Tomaševiću 631, Škori 0 donacija | izvješća o financiranju kampanje

“Pozivam građane, ne samo da kažu ‘ne’ korupcijskoj hobotnici ove nedjelje, nego da kažu ‘ne’ i ovakvoj kampanji, tako da više nikome u Hrvatskoj ne padne na pamet voditi ovakvu kampanju”, poručio je Tomašević.

Podsjetio je na pokretanje prekršajne prijave saborskog zastupnika Domovinskog pokreta protiv njega i kad ju je lažno prikazao kao kaznenu.

“Na kraju se ispostavilo da je riječ o prekršajnoj prijavi oko prikrivenog financiranja kampanje, pozivam sve institucije da to istraže. Potpuno sam uvjeren da će to biti odbačeno u najkraćem roku jer tu nema ništa sporno”, zaključio je Tomašević.

Comments (1)

  1. […] Tomašević komentirao novu seriju ‘dezinformacija’, braniteljske prog… 26/05/2021 […]

Comments are closed.