Biznis i ekonomija

Tržište vrijednost Coinbasea odredilo na 86 milijardi dolara

Alesia Haas; Foto: Coinbase/YouTube

Vrijednost najveće svjetske kriptoburze, Coinbase Global Inc, u srijedu je nakon inicijalnog izlistavanja dionica na trenutke dosegla 112 milijardi dolara, da bi se po završetku trgovanja stabilizirala na 86 milijardi dolara.

Dionica je debitirala s cijenom od 381 dolara, 52.4% više od referentnih 250 dolara određenih ususret premijeri, da bi dan zaključila na 328.28 dolara, što vrijednost kompanije stavlja na 85.78 milijardi dolara uz tržišnu kapitalizaciju od 65.39 milijardi dolara.

Za poredbu, tržišna vrijednost Intercontinental Exchange Inc, krovne kompanije njujorške burze, iznosi oko 66 milijardi dolara.

Utemeljen u 2012. u San Franciscu, Coinbase danas ima 56 milijuna korisnika globalno koji na platformi trguju s kriptovalutama i digitalnim tokenima čija je ukupna vrijednost procijenjena na oko 223 milijarde dolara.

>>>Na tržištu dionica debitira gorostasna kriptotržnica | Coinbase Global Inc

“Mi smo samo jako zahvalni zbog mogućnosti da kripto ekonomiji donesemo transparentnost, ekosustav koji smo gradili posljednjih 10 godina,” rekla je u intervjuu glavna službenica kompanije za financije, Alesia Haas, izrazivši zadovoljstvo što se kriptovalute i prateća industrija s margina ulijevaju u glavnu struju.

Vrijednost Coinbasea još je u rujnu iznosila nešto manje od šest milijardi dolara, ali se platforma uzdigla paralelno sa stelarnim rastom vrijednosti kriptovaluta.

Pratite nas na Google vijestima

via NYT

Comments (1)

  1. […] >>>Tržište vrijednost Coinbasea odredilo na 86 milijardi dolara […]

Comments are closed.