Biznis i ekonomija

Turistički dolazaka 10 a noćenja 4 posto manje nego u rekordnoj 2019. | eVisitor

Boutique Hotel Alhambra; Foto: Lošinj Hotels & Villas/MPR/Handout

U dosadašnjem dijelu godine u Hrvatskoj je prema podacima sustava eVisitor ostvareno 14,4 milijuna dolazaka i 82,6 milijuna noćenja, što je u odnosu na lani je rast od 42 posto u dolascima i 28 posto u noćenjima,

U odnosu na rekordnu 2019. navedeni podatci predstavljaju 90 posto rezultata u dolascima i 96 posto rezultata u turističkim noćenjima, objavila je u subotu Hrvatska televizija (HTV).

>>>Turistička sezona lukrativnija od predpandemijske: Staničić

Najviše noćenja do sada je ostvareno u Istarskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji, Kvarneru, Zadarskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Gledajući po destinacijama najviše je turističkih noćenja ostvareno u Rovinju, Dubrovniku, Poreču, Medulinu, Umagu i Splitu. Najviše noćenja do sada ostvarili su gosti s tržišta Njemačke, Hrvatske, Slovenije, Austrije i Poljske.

U kolovozu najviše noćenja u Istri

U dosadašnjem dijelu kolovoza u Hrvatskoj je prema podacima sustava eVisitor, ostvareno 4 milijuna dolazaka i 28 milijuna noćenja. U odnosu na isto razdoblje kolovoza 2019. navedeno predstavlja 89 posto rezultata u dolascima i 96 posto rezultata u noćenjima.

Najviše noćenja u dosadašnjem dijelu kolovoza ostvareno je u Istri, Splitsko-dalmatinskoj županiji, Kvarneru te u Zadarskoj i Šibensko-kninskoj županiji, a gledajući po destinacijama, najviše je noćenja ostvareno u Rovinju, Medulinu, Viru, Poreču, Umagu i Dubrovniku. Najviše noćenja u dosadašnjem dijelu kolovoza ostvarili su gosti s tržišta Njemačke, Hrvatske, Slovenije, Italije i Poljske.

>>>Turistička sezona 2022. (tag)

Trenutno u Hrvatskoj boravi 943.000 turista od čega je oko 846.000 stranih. Trenutno je najviše gostiju s tržišta Njemačke, Hrvatske, Slovenije, Poljske i Austrije. Gledajući po destinacijama trenutno najviše turista boravi u Rovinju, Medulinu, Poreču, Viru i Umagu, objavio je HTV.

Pratite nas na Google vijestima

Comments (2)

  1. how to cite a book in an essay why this college essay essay title

  2. spongebob essay narrative essay ideas apa essay heading

Comments are closed.