PolitikaPreporučeno

‘Velika neizvjesnost’ nakon proboja koronavirusa u karlovački Dom za starije ‘Sv. Antun’

Foto: Tatiana

Koronavirusom su zaražene tri korisnice stacionarnog dijela Doma za starije i nemoćne “Sv. Antun” u Karlovcu, u kojemu vjeruju da su brzom i kvalitetnom reakcijom uspjeli zaustaviti širenje virusa.

Zaraza je kod tri korisnice utvrđena tijekom uobičajenog svakodnevnog mjerenja tjelesne temperature, a sve tri zasad imaju blage simptome bolesti, blago povišenu temperaturu i grlobolju.

>>>Među 29 novooboljelih u Karlovačkoj županiji 18 korisnika doma za starije u Vivodini kod Ozlja

Ravnateljica Doma Štefica Ljubić Mlinac u utorak je izrazila nadu da su uspjeli zaustavili širenje bolesti, ali da sada “ostaje samo neizvjesnost iščekivanje”.

Naime, medicinske sestre u Domu su kod mjerenja temperature korisnicima stambenog i odjela pojačane njege, tzv. stacionaru, uočile simptome bolesti kod tri korisnice stacionarnog odjela koje su testirane i izolirane u zasebnu sobu.

Nakon što im je testom potvrđena zaraza covidom-19, jedna je jučer upućena u bolnicu, a ostale dvije bi trebale tijekom dana.

Na koronavirus danas će biti testirano svih 80 korisnika stacionara i 18 djelatnika te je sada velika neizvjesnost, rekla je Ljubić Mlinac te naglasila da su vrata stacionara zatvorena za sve osim osoblja pod punom infektivnom zaštitom.

>>>Koronavirus razotkrio ilegalni dom za starije Keris u Legradu, zaraženo 17 korisnika | 4. listopad

Ostali korisnici, koji žive u sobama s kupaonicama, od sinoć također ne izlaze iz njih te im se hrana i druge potrepštine donose pred vrata.

Shodno preporuci županijskog Stožera civilne zaštite, od petka su zabranjene posjete Domu, a od jučer u podne, dakle par sati prije pojave zaraze, dogovoreno je da korisnici više neće moći izlaziti iz doma u uobičajene šetnje, a sada zbog svoje i sigurnosti drugih ne mogu ni napuštati svoje sobe.

Comments (1)

  1. […] ‘Velika neizvjesnost’ nakon proboja koronavirusa u karlovački Dom za… 13/10/2020 […]

Comments are closed.