Politika

‘Vitalni znakovi’ Trumpa zabrinjavajući, sljedećih 48 sati bit će kritični | New York Times

Predsjednik Donald Trump ulazi u odlučujućih 48 sata, rekli su u subotu izvori upoznati sa stanjem njegova zdravlja nakon što je u petak helikopterom prebačen u središnju nacionalnu vojnu bolnicu Walter Reed kako bi pospješio liječenje od bolesti COVID-19.

>>>Trump i Melania pozitivni na koronavirus

Izvještaj New York Timesa (NYT), koji se poziva na neovisne izvore i medicinsko osoblje, snažno odudara od izjava glavnog liječnika Bijele kuće koji je ranije u subotu rekao da predsjedniku “ide dobro”. Liječnici su medijima uskratili ključne detalje i usput u maniri Freudove omaške otkrili da je zaraza predsjednika potvrđena u četvrtak, dan prije nego što je to podijeljeno s javnošću.

>>>Trump bolje nakon hospitalizacije | liječnik

Šef osoblja Bijele kuće kasnije je s novinarima ispred bolnice Walter Reed ponudio alternativnu procjenu.

“Vitalni znakovi predsjednika tijekom posljednja 24 sata bili su vrlo zabrinjavajući i sljedećih 48 sati bit će kritični u pogledu njegove skrbi,” rekao je Mark Meadows. “Još uvijek nismo na jasnom putu do potpunog oporavka,” dodao je.

>>>Donald Trump prevezen u vojnu bolnicu Walter Reed | COVID-19

Times također doznaje, od dva zasebna izvora bliska Bijeloj kući, da je predsjednik u petak imao poteškoća s disanjem, instrumenti su zabilježili pad razine kisika u njegovoj krvi, zbog čega je morao primiti kisik i što je povod za njegovu hospitalizaciju.

Comments (1)

  1. […] ‘Vitalni znakovi’ Trumpa zabrinjavajući, sljedećih 48 sati bit će kr… 03/10/2020 […]

Comments are closed.