PreporučenoTech

Xiaomi javlja o rastu prihoda za 64%, prvoj akviziciji za proboj u automobilsku industriju

Prihodi kineskog proizvođača pametnih telefona Xiaomi u drugom su tromjesečju porasli za 64% na godišnjoj razini, rekli su u srijedu iz korporacije uz najavu akvizicije startupa posvećenog razvoju sustava za autonomnu vožnju.

Prodaja je u drugom kvartalu segnula do 87.8 milijardi juana (13.56 milijardi dolara), u poredbi s 53.54 milijarde u istom razdoblju lani. Analitičari su očekivali iznos od 84.53 milijarde juana.

>>>Xiaomi prestigao Apple i prvi put zauzeo treće mjesto u prodaji pametnih telefona | Gartner

Neto prihod se istovremeno povećao na 6,32 milijarde juana, 87,4% više nego lani i također iznad očekivanja analitičara.

Xiaomi se u lipnju ove godine prvi put ustoličio kao vodeći globalni brand, što je izazvalo reviziju strategije Samsunga.

Korporacija je u srijedu najavila i kupnju startupa za autonomnu vožnju Deepmotion. Predsjednik Wang Xiang očekuje da će akvizicija vrijedna oko 77.37 milijuna dolara pospješiti istraživanja i razvoj u vrloj novoj grani autoindustrije.

>>>Waymo započeo komercijalni prijevoz samovozećim automobilima u San Francisku

Xiaomi je u ožujku rekao da s “ratnim kovčegom” od 10 milijardi dolara kreće u proboj na tržište električnih automobila i otad agresivno regrutira talent iako još nema konkretnih vijesti o izglednoj suradnji s drugim dionicima u industriji.

Pratite nas na Google vijestima

via Reuters